Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Kleur- en interieur trends / Woontips

Interieur | Aan de eettafel met verschillende stoelen

 

Interieur | Aan de eettafel met verschillende stoelen - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Bo-bedre |Siren Lauvdal

Interieur | Aan de eettafel met verschillende stoelen.
Wat staat er bij jou aan de eettafel? Allemaal dezelfde stoelen of misschien designerstoelen? Vandaag laat ik je zien welke mogelijkheden er bestaan op het gebied van stoelen aan de eettafel. Je kunt natuurlijk veel variëren met de opstelling, dit ligt ook deels aan wat voor een eettafel je hebt en met hoeveel mensen je rekening moet houden. Maar ook hoe groot jouw keuken is, heb je vaak mensen die komen eten, hou je van comfortabele stoelen die je ook elders kunt gebruiken (bijv. in de zithoek). Stel je zelf altijd deze vragen af zodat je een goede keuze maakt wat perfect in jouw huis, ideale eethoek en leefstijl past.

Bij een traditionele opstelling, ga je voor een set van meestal 4 soms 6 dezelfde stoelen. Dit geeft een strak geheel en vaak worden deze meubelen dan ook aangeschaft voor jaren lang woonplezier. Zorg voor een goede comfortabele stoel met voldoende diepte qua zit en bedenk van te voren aan welke eettafel je deze neerzet. Let bij je keuze op de comfort, kleur en materiaal/stoffering.

Beeld: twoonhuis

Combineer eens met verschillende stoelen aan de tafel. Een mix van verschillende stoelen geeft een speels effect. Je kunt kiezen voor verschillende designer stoelen, neem al jouw favorieten en zet deze aan de tafel. Dit geeft een luxe, speelse en moderne look. Maar een combinatie van stoelen die je bij een kringloop vind kun je ook super goed gebruiken. Dit is een leuke zoektocht om elke keer weer een verschillende leuke stoel voor erbij te vinden. Als je de kringloop optie kiest creëer je absoluut een persoonlijke sfeer aan tafel. Om wel wat meer rust te creëren kun je ze ook allemaal verven in dezelfde kleurtoon of ga voor verschillende vrolijke kleurtjes als pasteltinten. Mix & match!

Interieur | Aan de eettafel met verschillende stoelen - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: weekdaycarnival

Interieur | Aan de eettafel met verschillende stoelen - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: donebymyself.nl

Stoelen combineren met een bankje.

Een bank aan 1 kant van de tafel, met aan de andere kant stoelen biedt veel zitruimte. Je kunt kiezen voor een losstaande bank maar de mogelijk bestaat ook om een vaste bank te laten maken (tegen de wand). Als je kiest voor een kist eronder heb je ook nog eens het voordeel van veel opbergruimte. Een nadeel van en vaste bank is dat je vast zit aan één en dezelfde opstelling. Leg voor een comfortabele zit verschillende kussens op de bank.

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com