Menu
Babykamer & Kinderkamer inspiratie / Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Samenwerking / Stijlvol Styling TV

Interieur & kids | De beste kleuren voor de babykamer en kinderkamer

Video met dank aan Flexa en MamaNL.

Onlangs werd ik gevraagd om mee te werken aan een nieuwe kleurinspiratie video voor Flexa. In de video zie je hoe de zwangere mama-to-be Brenda van MamaNL, mij komt raadplegen voor een kleuradvies. Het was wederom echt super leuk om een video te maken en mijn kennis op deze manier met jullie te mogen delen. Het eindresultaat van het kleuradvies en de complete
make-over, welke ik eveneens verzorgde, kunnen jullie bekijken in mijn eerdere blog hierover. Maar nu eerst mijn tips voor het maken van de juiste kleurkeuze. 

Kleurgebruik in de babykamer en kinderkamer

Net als in de rest van jouw interieur, wil je de babykamer/ kinderkamer er vast ook hip en stijlvol uit laten zien. Kleurgebruik in baby- en kinderkamers is iets waar je, voordat je een juiste kleurkeuze maakt, goed over na moet denken. Dit is vooral omdat kleur psychisch een hoop met ons doet. Kleur kan bijvoorbeeld zorgen voor een gevoel van eenheid, balans, vrolijkheid en zelfs ons hongergevoel stimuleren.

Goed om te weten; Jouw baby ziet tot de leeftijd van circa 6 maanden vrijwel alleen maar het contrast tussen zwart en wit. Pas daarna ziet hij of zij die mooie gekleurde muur in zijn of haar kamertje. Dit is echter ook een leeftijd waarop kinderen steeds meer prikkels krijgen en vooral steeds nieuwsgieriger worden naar alles om zich heen. Om te zorgen dat je kindje in zijn of haar kamertje niet overladen zal worden met prikkels door te felle prints en te uitgesproken kleuren, geef ik jullie wat handige basistips waar op te letten.

Interieur & kids | Rust en eenheid creëren in de kinderkamer - Woonblog StijlvolStyling.com

10 kleurtips voor de babykamer / kinderkamer

  1. Kies in een kinderkamer voor rustgevende kleuren en prints.
  2. De koele kleur blauw werkt rustgevend, de perfecte kleur voor slaapkamers! De kleur van het jaar 2017, Denim Drift, is mede daarom erg in opkomst voor kinderkamers. Deze mooie grijs-blauwe tint combineert mooi met wit-, groen-, bruin- en grijstinten. Voor een stoere look voeg je hier accenten van warme metaal kleuren aan toe als geborsteld goud, messing of koper. Wil je het wat liefelijker dan kun je er zelf oud roze mee combineren!
  3. De warme kleur groen zorgt doorgaans in interieurs voor een natuurlijke uitstraling, mits de kleur niet te fel is. Net als blauw is groen eveneens een rustgevende kleur. Groen combineert in een kinderkamer erg fraai met wit en grijs tinten en een knalkleur als okergeel en koper.
  4. Één van de meest gekozen kleuren op dit moment is; Flexa Creations – Early Dew. Deze zacht groene kleurtint combineert erg mooi met blank hout, wit en grijs. Daarnaast geeft deze kleur baby- en kinderkamers een natuurlijke en frisse uitstraling. Wil je het wat zoeter maken dan kun je er oud roze mee combineren. Wil je juist wat stoerders? Dan is een grijs-blauwe tint  (bijvoorbeeld Denim Drift) of okergeel ook een verassend mooie combinatie met groen.
  5. Traditionele kinderkamer kleuren zijn baby blauw, baby roze of unisex kleur zacht geel. Mintgroen is echter naar mijn mening sinds een aantal jaar de nieuwe unisex kleur voor de babykamer en kinderkamer, omdat deze zowel voor een jongens- als meisjeskamer uitstekend kan!
  6. Wanneer je een kleur gaat uitkiezen voor een kinderkamer dien er je er rekening mee te houden dat je de gewenste kleur altijd in goed daglicht bekijkt en het liefst op de muur waar je de kleur wilt gaan toepassen. Dit kan middels een kleurstaal, Flexa Visualizer App of met een kleurtester.
  7. Heb je een mengverf nodig? Koop dan in één keer genoeg verf bij dezelfde bouwmarkt/ specialist om kleurverschillen te voorkomen. Laat daarnaast de kleur altijd mengen in het merk waar de oorspronkelijke kleur van is, ook dit voorkomt kleurverschillen.
  8. Ligt de kinderkamer op het noorden en is het vrij donker binnen? Pas dan op met donkere, harde of te koele kleuren. Dit geeft al snel een ‘bedomd’ en koud gevoel. Je kunt dan beter voor wat warmere en lichtere kleurtinten kiezen.
  9. Ligt de kamer op het zuiden en heb je veel (zon)licht in de kamer? Dan adviseer ik vaak juist om voor frisse en koelere kleuren te kiezen.
  10. Tot slot om te zorgen voor eenheid kun je het interieur van de kinderkamer in woonstijl enigszins afstemmen op de rest van jullie interieur. Zo wordt het één geheel in huis en dit geeft rust.

Digitaal kleuradvies & handige kleurtesters

Woonnieuws | Handige kleurtesters van Flexa - Woonblog StijlvolStyling.comTegenwoordig zijn er veel meer hulpmiddelen welke ervoor kunnen zorgen dat je de juiste kleurkeuze maakt. Bijvoorbeeld extra grote kleurstalen, of de kleurtester waarmee je de kleur kunt uitproberen op jouw muur zonder dat je hier eerst een hele pot verf voor hoeft kopen. Dit kun je doen met 1 kleur of met meerdere kleurtinten. De kleurtesters zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt of via de website van Flexa.nl.

Daarnaast is er tegenwoordig de gratis Flexa Visualizer App. Zo kun je de muur waar je de kleur op wenst fotograferen en de nieuwe kleur hier digitaal op visualiseren. Ideaal en super snel! Je ziet gelijk het juist kleurnummer en krijgt een goede indruk van hoe het eindresultaat er na schilderen van de wand uit zal komen te zien. Ook krijg je advies welke kleuren er nog meer bij deze kleur zouden passen, van ton-sur-ton tot contrasterend. Het is echter wel zo dat door de resolutie van je scherm de kleur in werkelijkheid iets kan afwijken van de digitale kleur. In dat geval biedt een kleurtester alsnog uitkomst om jouw favoriete geselecteerde kleuren in de app alsnog uit te proberen met echte verf.
Je kunt de Flexa Visualizer App gratis downloaden via de app store en met Google play.

Meer video’s zien? Volg Stijlvol Styling tv op You-Tube:

Dit is een inspirerende en gesponsorde samenwerking met Flexa.
Video credits: Flexa & MamaNL
Kleuradvies & babykamer styling: Susanne – interieur stylist SBZ Interieur Design / StijlvolStyling.com.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com