Menu
Binnenkijken / DIY / Groen wonen / Kerst inspiratie / Natuurlijk wonen / Winter

Binnenkijken | Kerst bij Susanne thuis

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Binnenkijken | Kerst bij Susanne thuis.
In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn eigen ‘kerst huis’. Traditioneel zet ik met mijn gezin de kerstboom op de dag na Sinterklaas, ook dit jaar deden we dat op 6 december. Afgelopen jaar heb ik een werkelijk berg aan nieuwe kerstversiering gekocht welke ik ook dit jaar weer heb gebruikt. Kerst vind ik vooral een feest waarbij je kan en mag kiezen voor wat goed voelt en wat jij leuk vind, hoe basic of hoe gek ook. Natuurlijk zijn er ieder jaar nieuwe kersttrends en ik schaf dan ook elk jaar weer net dat ene nieuwe item aan dat perfect past bij onze huidige kerst collectie. Nieuw is overigens dit jaar onze kerstkrans voor de voordeur met hele kleine dennenappels en een koperen snoer met minilampjes, welke ik er zelf om heen heb gemaakt. 
Om de paar jaar vervang ik onze kerstversiering volledig, al blijven favoriete items toch ieder jaar weer terug keren in de boom of op de kersttafel. Ik ben zelf echt een liefhebber van de winter feestdagen (het liefst met sneeuw en al). In het bijzonder de kerstdagen en de jaarwisseling vind ik altijd fijn. Naast het gezellig samen zijn met familie, het lekkere eten en gezellige muziek. Ben ik echt ook vanaf het moment dat Sinterklaas vertrokken is graag bezig met de kerst styling. Ook al hou ik het voor mijn doen best subtiel, de kerstsfeer bij ons thuis is wat ons betreft erg fijn.

“Onze eigen kerststijl? Natuurlijk, winters met oog voor groen en een vleugje glamour.”

Tot voorheen hadden wij een kerstboom in zilver en brons kleurige kerstballen, maar sinds afgelopen jaar hebben wij een compromis tussen enerzijds een sfeervolle kerstboom voor ‘papa en mama’ en anderzijds een kerstboom welke onze dochter (nu bijna 2,5 jaar oud) ook heel erg mooi vind. Kleine kindjes vinden zo’n kerstboom vaak prachtig, er valt van alles te zien en te ‘ontdekken’.
Mijn tip: zorg wel met kleine kinderen dat je de glazen kerstballen wat hoger in de boom hangt en de kunststof en kleine decoratie’s wat meer onderaan. Wij hebben overigens een kunst kerstboom, echter dit is er wel één die bijna niet van echt te onderscheiden is. Wij vinden hem vooral nog steeds bijzonder mooi omdat het net is of er een klein beetje sneeuw op de boom ligt. Voordeel bij een kunstkerstboom hij valt niet uit en je kunt takjes een enigszins ombuigen naar boven waardoor kerstballen er minder makkelijk uit kunnen vallen. Wel zo veilig met kleine kinderen.

Á fijn; De compromis voor de kerstboom qua stijl vond ik al snel in één van mijn favoriete woonstijlen; Natuurlijk wonen. Onze boom is dan ook vooral volgehangen met allerlei kerstversieringen en kerstballen die iets te maken hebben met de natuur; van kerstballen met een eekhoorntje erin, kleine vosjes, rendieren en egeltjes tot glitter & glazende sneeuwvlokken en witte paddestoelen met poedersneeuw. Een volwassenheid en vleugje  ‘glamour’ voegden ik toe aan de kerstboom met koperen blaadjes, zilveren en glazen Dennenappels.

Neem een kijkje en geniet ook een beetje mee van de kerstsfeer bij ons thuis.

Onze kerstboom

Kersttafel

Onze kersttafel van dit jaar is een Scandinavische kersttafel met eveneens veel oog voor groen maar ook vooral een moderne uitstraling, deze kersttafel met Bitossi Home servies laat ik je overigens zien in een aparte blog.
De kersttafel welke je in deze blog ziet is die van afgelopen jaar, toen koos ik voor een chique kersttafel styling van zilver in combinatie met koper. Als ‘groen wonen’ fan mag natuurlijk een ’touch of green’ met bloemen niet absoluut ontbreken.

Servies en glazen van Lifestyle, rosé koper waximelichthouders van Eightmood, servetringen Xenos, amuse schaaltjes (kerstboom) Xenos, tafelkleed en servetten ‘damast’ hema.nl. Vaasje wit/helder hema.nl, Zilveren vaasje hema.nl, heldere vintage vaasje van Lifestyle.

Bloemen: Mistletoe, Lelie’s en Alstroemeria. 

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Low budget styling tip! 

Met kruidentakjes als Salie, Rozemarijn en Tijm en om vast te maken wat sisal touw maak je hele leuke bosjes welke je op elk bord kan leggen als versiering. Gebruik een kleine kerstbel voor een extra ‘kerst look’ of hang er een naamkaartje aan.

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com
Kerst & winterdecoratie buitenhuis

Binnenkijken | Kerst bij ons thuis - © Woonblog Stijlvoltyling.com

Kerstboompje van onze dochter, of zoals zij hem noemt de ‘prinsessen boom’ 😉

Mijn dochter is nu bijna 2,5 jaar oud en de feestdagen maakt zij veel bewuster mee dan afgelopen jaar, dit jaar kreeg zij van ons een eigen mini kerstboom en mocht ze samen met ons kerstversiering uitzoeken. Samen hebben we haar eigen kerstboompje versiert en deze staat ze nu elke avond te bewonderen op haar kamer. Kinderen en kerst is vaak een gouden combinatie want al die mooie lampjes en kerstversiering is natuurlijk prachtig, hoe klein ze ook zijn.

Fijne kerstdagen! 
Handtekening Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com