Menu
Binnenkijken / Interieur inspiratie / Plant & bloem styling / Populair op Stijlvol Styling / SBZ Interieur Design / Shop the look

Binnenkijken | Modern en natuurlijk wonen met vintage twist

Binnenkijken | Modern en natuurlijk wonen met vintage twist - Woonblog StijlvolStyling.com (Fotografie en interieur styling SBZ Interieur Design)

Vandaag een stijlvolle nieuwe binnenkijker op StijlvolStyling.com. Dit jaar heb ik weer aan meerdere mooie interieur projecten gewerkt welke inmiddels zijn afgerond. Dit is daar één van en ik ben super blij dat ik het eindresultaat aan jullie mag laten zien van deze interieur styling make-over. Daarnaast vertel ik je hierbij graag over hoe je in een modern interieur zorgt voor een fijn gevoel van thuiskomen. 

Van interieuradvies naar interieur styling

Toen ik begin dit jaar voor het eerst bij de bewoners, een gezellig en gastvrij gezin in Noord-Brabant langs kwam voor een interieuradvies. Was deze vrijstaande woning van zichzelf al een erg net en verzorgt huis met een perfecte basis qua interieur om op voort te borduren. Wat er alleen nog miste was vooral het welkom thuis gevoel van warmte en gezelligheid in de uitstraling.

Na een uitgebreid interieuradvies adviseerde ik o.a. een nieuwe kleur voor op de muur in de eetkamer, speelkamer en op de schouw. Door een kleur terug te laten komen ontstaat eenheid in een grote ruimte. Daarna ben ik in opdracht van de bewoners met woon-winkelen en de re-styling aan de slag gegaan. Centraal hierbij stonden het gebruik van; Groen (planten/ bloemen), foto’s, nieuwe verlichting en een hoop nieuwe woonaccessoires welke ik combineerde met een groot deel van de goede basis die er al stond. Sommige meubels en verlichting verving ik, andere kregen een nieuwe bestemming. Ook woonitems welke voor de familie belangrijk zijn combineerde ik op een nieuwe manier met splinter nieuwe woonitems, textiel en planten. Zo ontstond een compleet vernieuwde gezellige woonkamer, eetkamer en een bijpassende speelkamer voor de kinderen. Tot slot heb ik ook de veranda in de tuin in dezelfde woonstijl mogen stylen, dit zodat binnen en buiten meer één werden (binnenkort te zien in een aparte buitenkijker blog).

Wonen in een modern minimalistisch interieur

Bij een moderne strakke inrichting kom ik het woonprobleem van het missen van ‘gezelligheid en ‘warmte’ regelmatig tegen. De basis van het interieur is vaak prima, maar er mist gewoon iets. Mensen zijn dan uiteindelijk ongelukkig hun woonsituatie omdat een strak en minimalistisch interieur nogal kil en onpersoonlijk over kan komen, zeker in de herfst- en winterperiode. Het ’thuis’ gevoel ontbreekt dan vaak voor de bewoners terwijl dit niet direct aan het huis of de buurt hoeft te liggen. Ondanks dat dit vaak niet eens nodig is, zijn er zelf mensen welke om die reden liever gaan verhuizen. Het idee van een moderne en soms zelf compleet minimalistische inrichting komt vaak voort uit de Scandinavisch wonen trends, welke je veel ziet op blogs, in woonbladen en op Pinterest. Dit ziet er op een foto vaak indrukwekkend, ruimtelijk en erg ‘clean’ uit. Maar lieve lezers weet wel, zo’n tot in de puntjes opgeruimd huis ziet er misschien mooi uit op een foto. Echter in de praktijk woont bijna niemand zo, het is veelal zo voor de foto gecreëerd.

Een wat zakelijke inrichting ontstaat daarnaast vaak door een gebrek aan de juiste combinatie meubels waarbij een balans wordt gecreëerd tussen modern strak en retro/vintage, de juiste combinatie van woonaccessoires en tot slot (heel belangrijk!) spullen van emotionele waarde zoals souvenirs, foto’s, erfstukken en verzamelingen. Deze zorgen er tenslotte voor dan een huis uitstraalt wie jij bent, wat je doet en waar jouw interesses liggen. Je kunt nog zo’n mooi huis hebben, groot of klein, maar dit zegt niets over of jij je wel of niet thuis zal voelen. Een stijlvol en persoonlijk interieur in balans, is als de perfect passende warme jas op een koude winterdag, die warme kop koffie na een lange dag hard werken, het gevoel van samenzijn met familie en vrienden, compleet jezelf kunnen zijn zonder vooroordelen of twijfel.

Shop-the-look

FAQ: De lampen boven de eettafel zijn de SECTO DESIGN – Octo 4240 hanglamp LED.

Voor de re-styling van de woning:

Binnenkijken | Modern en natuurlijk wonen met vintage twist - Woonblog StijlvolStyling.com (Fotografie en interieur styling SBZ Interieur Design)

Voor re-styling van de woning.

Binnenkijken “Modern en natuurlijk wonen met vintage twist”

Kan ik jou ook helpen met een interieuradvies, ontwerp en/of de styling van jouw woning? Bekijk vrijblijvend de mogelijkheden op mijn website sbzinterieurdesign.nl en neem gerust contact met mij op indien ik iets op woongebied voor jou kan betekenen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com