Menu
Binnenkijken / Interieur inspiratie

Binnenkijken | Thuis bij Femke (deel 1)

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Binnenkijken | Thuis bij Femke (deel 1).
Hi! Bij deze mijn eerste blog op Stijlvol Styling. Via deze blog wil ik jullie kennis laten maken met mij, door jullie binnen te laten kijken in mijn eigen huis. Ongeveer drie jaar geleden zijn mijn vriend en ik in dit huis komen wonen. Het moest nog gebouwd worden, dus we hebben verschillende stappen in de opbouw mee kunnen maken. Dat was erg leuk om te zien. Zo kun je je een beetje een voorstelling maken van hoe het gaat worden. En… beelddenker dat ik ben, kon ik ook meteen het huis al in mijn hoofd gaan inrichten. Nu moet ik zeggen, hoe je het van te voren in gedachten hebt, wordt het vaak niet. Eenmaal ingetrokken in ons nieuwe huis, voel je pas hoe je het wilt hebben. En ook dat moet groeien. Er zit een groot verschil tussen hoe ons interieur in het begin was, en nu.

Ik zal beginnen met de woonkamer. Het is een vrij nieuwe woning, dus de muren zijn mooi strak gestuukt. En de muren zijn zo’n drie meter hoog, wat heel veel ruimte geeft. Wij hebben vier hoge ramen in de woonkamer, waardoor er veel licht in huis is, dat is erg prettig. Ik hou van een rustige basis, en stijl dat dan af met verschillende stijlen. Wat dat betreft ben ik daar aardig wispelturig in. Zo kan ik een hele tijd rust en orde willen hebben. En even later kan het al weer helemaal vol staan met allerlei accessoires die mij aanspreken.

Op dit moment is de basis van de woonkamer rustig en licht. Echt één duidelijke stijl heb ik niet. Het is een combinatie van Scandinavisch, Bohemian industrieel en hier en daar een vintage tintje.

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Een trots uit onze woonkamer is toch wel het dressoir. Die heb ik gevonden op marktplaats en kon ik gratis afhalen. De adverteerder verklaarde me voor gek, toen ik zei dat ik het dressoir wilde opknappen en daadwerkelijk in de kamer wilde zetten.

Toch heb ik het gedaan. Ik heb hem opgeschuurd en in de lak gezet. En het eindresultaat mag er wezen, vind ik zelf. Achteraf heb ik de vorige eigenaar nog een foto gestuurd, hij was erg enthousiast en wilde het dressoir eigenlijk wel weer terug (kopen). Dat vind ik leuke dingen, iets eigen maken. Zo was en is het dressoir:

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com
Naast het witte dressoir staan er nog meer witte meubels in de woonkamer. Zo staat er een servies kastje, bij de kringloop gekocht en wit gemaakt. En ook het tv meubel is wit. De eettafel hebben wij zelf gemaakt, door een onderstel van steigerbuizen te maken en het blad van steigerplanken. Bij de eettafel staat een bankje, in dezelfde stijl als de tafel. Ik vind een bankje aan de eettafel gezellig zitten en breekt iets meer dan vier dezelfde stoelen. Wel staan er twee witte DAR armchairs aan de andere kant van de tafel, via marktplaats op de kop getikt.

De bank hebben wij vanaf het begin dat we in dit huis kwamen wonen. Het is geen standaard bank, dat sprak ons aan. Al is het wel een heel gevaarte. Hij is namelijk drie meter breed en één meter diep. Maar dat mag wel, want de ruimte is er.

Sinds kort hebben wij ook een haard! Toen de koude, natte dagen er aan kwamen was ik daar opeens aan toe. Ook deze heb ik op marktplaats weten te vinden. En hij doet het heel gezellig, nu al erg veel plezier van gehad.

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Binnenkijken | Thuis bij Femke - Woonblog StijlvolStyling.com

Qua styling van de woonkamer heb ik gebruik gemaakt van verschillende accessoires. Een paar belangrijke punten daarin zijn voor mij: Glas, souvenirs, planten/groen, wit, rust, groepjes creëren en het geheel eigen maken.

Dit was een kleine blik in mijn huis. Ben je benieuwd naar de rest van mijn huis? Alle ruimtes komen aan de beurt in één van mijn volgende blog. Ik ben nu bezig om de slaapkamer en de werkkamer met elkaar te wisselen. Wordt mooi en… wordt vervolgd!

Deel twee van de binnenkijker in Femke’s huis vind je hier.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com