Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenkijken / Buitenleven / Scandinavische woonstijl

Buitenkijken | “Scandi meets Boho” in deze stijlvolle veranda

Buitenkijken | "Scandi meets Boho" in deze stijlvolle veranda - Woonblog StijlvolStyling.com - Photo & styling by SBZ Interieur Design (NL)

Vandaag op StijlvolStyling.com een leuke bijna zomerse buitenleven blog. Of eigenlijk is dit stiekem ook een beetje een lente blog, onlangs had ik namelijk een te gek interieur project waarvan jullie eerder het eindresultaat konden zien in een binnenkijker blog. Zoals beloofd vandaag de buitenkijker variant hiervan, want naast het interieur ging ik ook aan de slag met een make-over van de veranda in de tuin.

Veranda in Scandinavische versus mediterraanse stijl

De droom van iedere tuinliefhebber; een grote veranda. Veranda’s zijn ideaal voor diegene met een (vaak ruime) tuin waarin je 365 dagen per jaar wil kunnen genieten van het buitenleven onder een mooi afdak en tussen winddichte muren. In deze tuin is de veranda een verlengde van de tuinschuur. Iets wat erg praktisch is omdat je zo dicht bij de inrichting ’s winters de sierkussens en kleine accessoires kunt opbergen. Ook al komen er steeds meer woonaccessoires voor buiten op de markt, nog niet alles kun je helaas 365 dagen per jaar buiten laten liggen in ons regenachtige Nederlandse klimaat.

Deze veranda heb ik een make-over gegeven in de moderne Scandinavische stijl versus natuurlijke mediterraanse (BOHO) invloeden. Iets wat erg goed past bij het interieur binnenhuis. Het meest te gek vind ik zelf de twee handmanden boven de tafel, welke ik zelf speciaal heb gemaakt voor de klant. Deze voegen direct warmte en gezelligheid toe door het natuurlijke materiaal. De goudkleurige LED lampen in de hanen-manden geven mooie warm licht boven de tafel. In de accessoires en sierkussens liet ik net als binnen dezelfde kleurtinten terug komen om zo eenheid te creëren het het interieur van deze mooie woning. Groen, beige, blauw en een tikje warm rood.

De kunststof plantenbakken van o.a. het bekende merk Elho geven de veranda extra kleur en een modern tintje. Fijne vind ik aan kunststof is dat het erg sterk is en 365 dagen per jaar buiten kan blijven staan. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te houden en combineert het mooi met de houten meubels. Ook maakten ik gebruik van plantenbakken van beton voor een stoer tintje. Doordat de meubels in wit en tuinkussens in donkergrijs zijn kun je in de basis heel gemakkelijk een nieuwe sfeer geven aan een veranda in een stijl als deze. De kleuren in accessoires en type planten bepalen uiteindelijk tenslotte of je een hele kleurrijke, strakke of naturelle uitstraling krijgt. ook goed om te weten; Onderschat nooit het effect van de keuze voor de juiste materialen. Hout en riet brengen  warmte, kunststof maakt moderner en het juist sierkussen kan de gewenste woonstijl extra kracht bijzetten door het soort textiel en wel of geen print.

In deze veranda koos ik voor als planten voor o.a. Lavendel en Orleader. En decoreerde ik de loungebank met een mooi sierkussen met een BOHO print van Lifestyle in combinatie met linnen sierkussens en plaids in naturel tinten van diverse woonmerken. Door juist niet teveel te gebruiken in één stijl, zorg je dat je de aandacht verdeelt en eye-catchers creëert. Naast textiel koos ik voor grote lantarens van Braxton, mooie glazen flessen en theelicht-houders. Vooral glas kan prima in een veranda buiten blijven staan waardoor je bij slecht weer (m.u.v. de sierkussens) niet de compleet styling naar binnen hoeft te halen vanwege mogelijke vochtschade. Let bij het buiten gebruiken van accessoires er ook altijd op dat de accessoires voldoende wegen in gewicht zodat ze niet niet bij de eerste windvlaag van de tafel te verdwijnen. Mooi is buiten belangrijk, maar praktisch minstens net zo.

Buitenkijken in deze stijlvolle veranda:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kan ik ook iets voor jou betekenen op interieur en tuin styling gebied?
Alle mogelijkheden, meer inspiratie en informatie kun je vinden op de website van SBZ Interieur Design.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com