Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Wintertuin

Tuin inspiratie | 10x het leukste vogelhuis voor je tuin of balkon


De tijd dat alle vogeltjes het makkelijk hadden doordat er voldoende voedsel was is nu toch echt voorbij. De winter is in aantocht en buiten wordt het daarom steeds kouder. Denk daarom ook eens aan het ophangen van een leuk vogelhuisje incl. voederbak en waterbakjes, tegenwoordig is hier heel veel keuze in. Van vogel villa’s tot vogelhuisjes met (ja echt!) zonnepanelen op het dak en van hele hippe nestkastjes gemaakt van aardewerk tot aan huisjes van hele duurzame materialen. In deze blog wat leuke vogelhuisjes uitgelicht om te zorgen dat je ook van de winter kunt genieten van vogels in je tuin en de vogels een fijne schuil en broedperiode bied.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

1. Oooms solar vogelhuis

De Vogelhuisje is bijzonder geschikt voor de ‘groen’ liefhebbers onder ons.  Dit vogelhuisje heeft namelijk een zonne-paneel op het dak! Designmerk OOOMS bedacht die leukste variant op het kleintje huisje van de straat.  Op het dakje van dit moderne huisje zit een zonne-paneel verwerkt. Overdag wordt deze opgeladen door het zonlicht. Zodra het donker wordt begint het transparante stokje, dat op de voorkant van het huisje zit, op te lichten en zal het fungeren als een klein lichtpuntje. Niet alleen een grappig gezicht, het is ook nog eens een handige manier om ‘s avonds en ‘s nachts vogels te blijven spotten in je tuin!

woonblog StijlvolStyling.com ontwerp - Blog de leukste Vogelhuisjes5

2. Esschert design mussenvilla

Ieder mus zou zich toch in een villa als dit thuis moeten voelen. Deze Vila bestaande uit drie ingangen/ uitgangen is een must-have voor een landelijke thuis. Het beste is om deze nestkast minimaal 1,8 meter van de grond op te hangen. Je kunt de nestkast het beste aan de noordzijde van een boom ophangen, dit is vanwege eventuele regen.

3. D&M Haven vogelhuis

Een prachtige aanvulling op je tuin en ook nog eens de volgels een fijne broedperiode bieden. Dat kan met het Haven vogelhuis van D&M. Verkrijgbaar ik een grote en kleine variant.  Het vogelhuis is vervaardigd uit aardewerk en de details zijn afgewerkt met jute en licht hout. Een hele mooie aanvulling op de moderne tuin.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

4. elho corsica vogelhuis

De unieke Corsica wandbak kun je planten en bloemen in te plaatsen en heeft daarnaast een  geïntegreerd vogelhuis. Welke vogel vliegt nou voorbij aan dit sfeervolle vogelhuis in jouw tuin welke omringt wordt door groen? De unieke combinatie van een vogelhuis met plantenbak is overigens samen met vogelspecialisten ontwikkeld. De koolmees, huismus en pimpelmees zullen zich er goed in thuis voelen. De dubbele wand zorgt namelijk voor een perfect broedklimaat. Het vogelhuis is gemakkelijk schoon te maken en uit de wandbak te verwijderen indoen nodig. Bovendien is de wandbak voorzien van een speciaal watersysteem, waardoor overtollig water gemakkelijk wegstroomt en jouw planten in optimale conditie blijven! De bak en het vogelhuisje zijn gemaakt van polyethyleen. Dit is volledig recyclebaar, zal niet verkleuren door zonlicht en staat bekend als sterk en duurzaam materiaal.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

5. Esschert Design Pimpelmees Nestkast

In deze fraaie nestkast zullen in het bijzonder de pimpelmezen zich erg thuis voelen. Het vogelhuisje heeft een rieten dak zodat deze optimaal beschermd is tegen de weersomstandigheden.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

6. Wildlife Garden Multiholk Funkis Plus

Breng leven in de tuin met het Multiholk vogelhuisje van Wildlife Garden! Dit superleuke vogelhuisje is een voederhuisje en een nestkastje in één en zal daardoor het hele jaar door druk bezocht worden. Mooie en gezellig decoratie met een knipoog! Het huisje heeft een reservoir voor twee liter vogelzaad, waardoor de vogels het huisje al snel zullen weten te vinden. De ronde invliegopening kan worden afgesloten wanneer het huisje als voederhuis wordt gebruikt. Het Multiholk huisje zal voornamelijk bezocht worden door kleine vogeltjes aangezien grotere vogels er niet op kunnen landen.
In het voorjaar is het Multiholk een ideaal nestkastje. In het huisje is genoeg ruimte voor de vogeltjes om een veilig en warm nestje te bouwen. Wanneer de kleine vogeltjes klaar zijn om het nest te verlaten, hebben zij aan de keline inkepingen een prettige houvast. Het huisje is gemaakt van duurzaam larikshout en kan daardoor wel tegen een stootje.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

7. Utoopic NeighBirds Vogelhuis

Één van de leukste vogelhuisjes is dit NeighBirds Vogelhuis. Het hout, de natuurlijke uitstraling en het takje aan de voorkant zorgen ervoor dat vogels zich helemaal thuis voelen. Door de handige vorm kun je meerdere vogelhuisjes bij elkaar hangen.
Het NeighBirds Vogelhuis van Utoopic is handgemaakt van onbehandeld grenenhout. Het hout geeft het vogelhuisje een pure en natuurlijke uitstraling. Ook het echte takje aan de voorkant, waar de vogels op kunnen staan, straalt een en al natuur uit. Het huisje zal de vogels doen denken aan hun vertrouwde omgeving, zodat ze zich er helemaal thuis voelen en zich lekker zullen nestelen! De zeshoekige vorm heeft als reden dat je op verschillende manieren het vogelhuisjes bij elkaar kunt hangen.

Winnaar European Consumers Choice Award
Het NeighBirds Vogelhuis van Utoopic is ontworpen door Adreu Carulla. Het design is in 2013 winnaar geworden van de European Consumers Choice Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan ontwerpen die innovatief, intelligent en daarnaast ook gebruiksvriendelijk zijn. Het Neighbird Vogelhuis kan dus met recht een winnaar worden genoemd!

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

8. Serax Porseleinen Vogelhuisje

Laat de vogels in je tuin op stand wonen met dit Serax Porseleinen vogelhuisje. Het huisje heeft een strak wit design en is gemaakt van porselein. Niet alleen een fijne woning voor vogels, maar dit huisje staat ook nog eens heel goed in je tuin! Aan de voorkant steekt een houten takje uit waarop vogels kunnen zitten en uitrusten na een lange vlucht. Let op: elke houten takje is anders, dus ze kunnen afwijken van het takje op de afbeelding.

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

9. Menu Barcelona Paviljoen vogelhuis

Het stijlvolle Barcelona vogelhuis of beter gezegd villa is een bijzonder luxe optrekje voor de vogels.  Gemaakt van hoogwaardig acaciahout, weerbestendig en eenvoudig in de grond vast te zetten. Incl. ‘zwembad’ op het terras 😉

Buitenleven | 10x de leukste vogelhuisjes voor je wintertuin - woonblog StijlvolStyling.com

10. Suck UK Vogelhuis Sylvester

Een origineel vogelhuisje! Sylvester eet de vogeltjes niet op maar biedt ze een warm nestje.
De onderkant van het vogelhuisje is verwijderbaar en is zo eenvoudig schoon te maken.

 

Wat doe jij in deze tijd van het jaar voor de vogels en andere dieren in de tuin? 

Beelden via de diverse fabrikanten.  

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com