Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Er-op-uit / Gastblog / Samenwerking / Tuinieren / Zomer

Tuin inspiratie | 3 inspirerende tuin ideeën voor deze zomer

Buitenleven | 3 inspirerende tuin ideeën voor deze zomer - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn)

Buitenleven | 3 inspirerende tuin ideeën voor deze zomer.
Echte tuinliefhebbers zijn nu al volop begonnen met de tuin. Alles wordt langzaam weer groen en de bloemen staan volop te bloeien. Misschien had jij al nieuwe tuinplannen gemaakt voor het komende seizoen? Je kwam er vorig jaar achter dat het terras toch iets teveel in de schaduw ligt. Of je irriteert je aan de inkijk en iets te nieuwsgierige buren. Nu is nog de tijd om hier verandering in aan te brengen! Wij geven je alvast drie suggesties.

Tuinidee 1 – Goede planning

Heerlijk, in de tuin werken! En genieten van de eerste warme dagen op een lekkere tuinstoel. Maar misschien staan er toch nog wat tuinklusjes op de planning? Een tuinhuisje dat een nieuw likje verf nodig heeft. Of misschien moet die boom die teveel schaduw geeft toch flink gesnoeid of gekort worden. Maak daarom nu nog een lijstje met alles wat jij voor de zomer nog gedaan wilt hebben. Zet je plannen op papier of in een agenda en plan vrije dagen in om ze ook daadwerkelijk uit te voeren.

Tuinidee 2 – Investeren in kwaliteit

Zie jij jezelf deze zomer al liggen? Languit op een luxe, comfortabele ligstoel. Of droom je al jaren van zo’n heerlijke loungeset waar je helemaal op tot rust komt. Nu is nog de tijd om je te oriënteren op dit soort wensen voor de zomer. Ga langs goede tuinmeubelzaken waarvan je weet dat ze hoge kwaliteit tuinmeubelen verkopen. Hier doe je veel langer mee! Begin nu nog met sparen. En tegen de tijd dat de zomerzon straks schijnt, geniet jij op je nieuwe aanwinst in de tuin.
 Buitenleven | 3 inspirerende tuin ideeën voor deze zomer - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn)

Tuinidee 3 – Milieubewuste tuin

We zien het (gelukkig) steeds vaker: mensen die milieubewust en diervriendelijk met hun tuin omgaan. Misschien wil jij dat ook, maar weet je niet precies hoe. Of heb je geen ruim budget? Geen probleem. Met een paar kleine aanpassingen maak jij jouw tuin een stuk milieuvriendelijker. Plant bijvoorbeeld bloemen die bijen aantrekken, zoals lavendel. Koop alleen FSC gecertificeerde houten tuinmeubels. Zet je tuinverlichting of vijverpomp op een tijdschakelaar. En ga aan de slag met het verzamelen van regenwater en compost. Een paar simpele ideeën, maar wel in de goede richting!


 

Meer weten of online shoppen voor jouw tuin ga naar: Fonteyn.nl

Dit is een gastblog welke tot stand in samenwerking met Fonteyn. Beelden aangeleverd door Fonteyn, bron onbekend.
Fonteyn Outdoor Living Mall – 35000m2 Outdoor Living Mall
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com