Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Tuinieren

Buitenleven | 5 stijltrends in buitenverlichting

Tuin ontwerp en styling SBZ Interieur Design

De zomer is in aantocht! Het is tijd om je geest op te vrolijken, ongeacht het tijdstip van de dag. Een gezellige en mooie tuin vol bloemen, een fijne tuinset en natuurlijk buitenverlichting. Jup, de zomer is de perfecte tijd om van je leefruimten buiten te genieten. En hoe kun je deze ruimtes nu beter opfleuren dan met prachtige verlichting? In dit artikel geven je we je graag vijf populaire trends in buitenverlichting. 

Tuin ontwerp en styling SBZ Interieur Design

#1 Go big or go home

Je weet wat ze zeggen – ga groot of ga naar huis! Oversized lantaarns en kroonluchters zijn helemaal hip in je achtertuin. Ze maken niet alleen een statement in je buitenruimte, maar geven ook welke ruimte een extra vleugje klasse. Koop bijvoorbeeld een buitenlamp van Nostalux en hang deze op aan je overdekte veranda of aan een boom. De grote, opvallende armaturen vormen een eyecatcher in je tuin en zorgen voor een stijlvolle tuin.

#2 Mix en match

Het liefst willen we al onze buitenlampen op elkaar afstemmen, dat zorgt immers voor rust en geeft een strak effect. Maar wat als we dit jaar de verschillende stijlen en materialen mengen? Juist de combinatie van gave metalen lantaarns, snoerlampen en padverlichting kunnen een uniek effect creëren. Ga er bijvoorbeeld op uit en zoek naar jouw favoriete buitenverlichting en/of bestel online bij Buitenverlichtingwinkel Nostalux.

#3 Creatief met kleur

Tijd om wat kleur toe te voegen in je tuin! Je kunt natuurlijk eerst voor wat beplanting zorgen in je tuin waardoor deze al vrij groen en natuurlijk overkomt. Maar daarnaast kun je ook wat andere kleuren tinten combineren. Wit geeft bijvoorbeeld een zuivere en neutrale look, terwijl geel je tuin juist zonnige en opvallend maakt. Ook oranje en rood zijn populaire kleuren en vallen daardoor op. Fleur je eigen buitenruimte op met gekleurde lichtjes. Kleur is een gemakkelijke manier om persoonlijkheid aan je tuin of patio toe te voegen.

#4 Ga voor natuurlijk

We hechten tegenwoordig steeds meer waarde aan natuur en duurzaamheid. Niet zo gek ook dat we deze trend willen voortzetten in onze eigen tuin. We kiezen liever voor echtheid en verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. Om deze trend voort te zetten in je buitenverlichting kun je kiezen voor echte materialen, zoals bijvoorbeeld glas of rvs – roestvrij staal.

#5 Out of the box

Denk verder dan de traditionele gloeilamp! Er is zóveel meer – sfeerlantaarns, snoerlampen, en lampen op zonne-energie zijn maar een paar van de niet-traditionele lichtbronnen die je kunt gebruiken om je buitenruimte te verlichten. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je het niet alleen bij de traditionele gloeilamp hoeft te laten.

 

Inspirerende samenwerking met Nostalux

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com