Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Gastblog / Samenwerking

Buitenleven | 5 Tips bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen

Buitenleven | 5 Tips bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen - www.stijlvolstyling.com #woonblog
 
Buitenleven | 5 Tips bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen.
September is de ideale maand voor velen om last minute tuinmeubelen aan te schaffen. Veel grote tuinwinkels hebben dan speciale acties. Maar het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen alle honderden opties. Gelukkig is shoppen voor nieuwe tuinmeubels erg leuk. Met deze tips zal je vast en zeker slagen.

1. Hoge kwaliteit tuinmeubelen
Laat je niet verleiden door goedkope tuinmeubelen met slecht afgewerkte lasnaden, wankele poten of krassen. Wees altijd behoed op een miskoop. Misschien denk je dat meubels voor in de tuin minder belangrijk zijn dan meubels voor binnen? Bedenk dan goed dat tuinmeubelen het buiten juist meer te voorduren hebben. Ze staan continu bloot aan de zon, wind, regen en vorst. Schaf daarom liever tuinmeubelen met een hoge duurzaamheid en kwaliteit aan. Ga op de tweede plek voor een betaalbare prijs.
2. Kiezen uit tuinmeubel materialen
Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten materialen. Weet je nog niet wat jouw voorkeur heeft? Ga dan na over hoeveel tijd je wilt spenderen aan het onderhoud ervan. Ook andere zaken zijn goed om te overwegen. Aluminium is bijvoorbeeld stukken lichter dan teakhout. En een houten loungestoel die robuust en sterk is heeft vaak wel wat meer onderhoud nodig.
Aluminium, kunststof en PVC
Deze materialen zijn roestvrij, licht in gewicht, relatief goedkoop en ze hebben weinig onderhoud nodig. Wassen gaat eenvoudig met een sopje van zeep en water.
Staal en smeedijzer
Deze materialen zijn zwaar en stevig. Ze hebben regelmatig een behandeling nodig om ze te beschermen tegen roest.
Rotan, riet en natuurlijke grassen
Deze natuurlijke materialen doen het erg goed buiten, vooral als ze worden behandeld met een hars van finish. Onderhoud is wel om het jaar nodig.
Houtsoorten
Hout heeft een mooie, luxe uitstraling voor in de tuin. Let er op dat hout wel meer onderhoud vraagt. Kies voor duurzame, weersbestendige houtsoorten zoals teak, cipres en ceder.
3. Een passend formaat en zitcomfort
De laatste design tuinmeubels zien er misschien geweldig uit. Maar met hun spannende designs zou je haast het belangrijkste vergeten: het zitcomfort. Probeer nieuwe tuinstoelen daarom altijd goed uit. Zit je lekker? Zijn ze niet te laag of te hoog? Houd daar rekening mee. Let ook goed op de afmetingen van de tuinset. Passen de meubels op je terras of balkon? Meten is weten!
4. Tuinmeubelen onder de parasol
Wanneer de zon volop schijnt, dan kunnen jij en je tuinmeubelen wel wat extra schaduw op het terras gebruiken. Ook het materiaal van je tuinset kan namelijk aangetast worden door de uv-straling. Schaf daarom een goede parasol aan, of ga op zoek naar ophangbare schaduwdoek. Wil je het nog beter aanpakken en heb je ruimte in de tuin? Overweeg dan eens een overkapping over veranda. Ideaal om in de schaduw te zitten én uit de regen.
5. Oog voor details
Een tuinset in een folder, webshop of showroom ziet er op het eerste gezicht vaak mooi en netjes uit. Maar blijf oog hebben voor belangrijke details. Hierdoor ontdek je of de tuinmeubels geen gebreken hebben. Want dat zou zonde zijn. Let daarom op de volgende zaken:
– Grotere tuinmeubelen hebben kussens met veren nodig, deze houden de vorm langer
– Het verschil tussen staal en aluminium achterhalen? Neem een magneetje mee.
– Onderzoek de poten van stoelen en tafels. Zijn ze goed afgewerkt? Wankelen ze niet?
– Neem plaats op tuinstoelen om te ontdekken of er dingen verschuiven of buigen.
– Check of de poten van de tuinset geen krassen kunnen achterlaten op je tegels.

Meer weten over tuinmeubelen kopen of online tuinmeubels shoppen voor jouw tuin ga naar: Fonteyn.nl

Bron beelden: Fonteyn
Dit is een gesponsorde blogpost in samenwerking met: Fonteyn Outdoor Living Mall – 35000m2 Outdoor Living Mall
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com