Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Shop the look / Tuinieren / Zomer

Tuin inspiratie | 6 tips om je tuinplanten water te geven in stijl

De warme zomerse dagen blijven maar voortduren, heerlijk, maar onze tuinen en zelfs de binnenplantjes hebben het extra zwaar om te overleven. Om van je mooie balkon, terras of tuin te kunnen blijven genieten is jouw tuinplanten verzorgen juist nu extra belangrijk. Dit begint al bij op de juiste manier water geven. Hoeveel water planten nodig hebben kan niemand van te voren voorspellen. Maar als het een tijdje droog weer is, zul je je ‘groene tuinvrienden’ toch regelmatig van een slok moeten voorzien. Het is gelukkig geen hogere wiskunde en het hoeft je tegenwoordig ook nauwelijks tijd te kosten. In deze blog geef ik je handige tips voor het water geven van jouw tuinplanten zodat je hopelijk nog lang van je mooie zomer balkon/ tuin in volle bloei kunt genieten. 

Dit zijn mijn 6 tips voor het water geven van je tuinplanten: tuinplanten water geven 

Buitenleven | Tips voor het water geven van tuinplanten - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.comMorgenstond: Sproei liever niet in de middaghitte; het water verdampt sneller en komt dus niet daar waar het nodig is. Ideaal is om ’s morgens vroeg of ’s avonds te sproeien.

Een beetje meer: Sproei liever af en toe royaal dan elke dag een klein beetje, zodat planten op zoek naar water dieper wortelen en beter tegen de droogte bestand zijn.

Jong: Jonge of pas aangeplante tuinplanten vragen meer zorg, dus geef die gerust extra water.

Automatisch: Hou je van gemak? Kies dan een automatisch watergeefsysteem met een zogenoemde vochtsensor. Deze sensor zorgt dat er alleen wordt watergegeven als de grond droog is. Niet alleen gemakkelijk maar ook waterbesparend!

Op balkon en terras: Geef regelmatig water. Ook als het geregend heeft, kan het zijn dat je water moet geven. Regenwater belandt vaak via de blaadjes naast de pot of bak.

Weten wat nu de trends zijn op gebied van tuin, terras en balkon, lees dan eens dit onderzoek.

Shop tips:

Water geven van je planten kan absoluut in stijl! De Lungo gieter is één van mijn favorieten, handig en leuk om te zien. Met deze grote gieter is de plantjes water geven nog veel leuker! De Xala Lungo heeft de vorm van een koffiepot en is dankzij het unieke ontwerp dé eyecatcher in huis of in de tuin. Met de tweede handgreep is het gieten super gemakkelijk! De Lungo gieter is o.a. verkrijgbaar bij Fonq.

Nog zo’n eyecatcher op je terras; De premium lijn tuin bewatering systemen van Gardena, zo hebben wij onlangs de Aquaroll slagenset aangeschaft met een premium broes.
Super handig in gebruik door het soepele op en afrol systeem, compact op je terras en nog eens fraai om te zien ook door de metalen behuizing.
Je shopt ook deze Gardena producten o.a. bij Fonq.

Wil jij het jezelf net als ik extra makkelijk maken als het gaat om tuin onderhoudt kies dan voor de Aquarol set of één van de vele andere tuin bewatering systemen van Gardena.

Inspiratie blog ism met Gardena.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com