Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Gastblog / Samenwerking

Tuin inspiratie | 7 Handige tips voor de kleine tuin

Buitenleven | 7 Handige tips voor de kleine tuin - www.stijlvolstyling.com #woonblog
Beeld: Simple details
 
Heb jij een kleine tuin en kan je wel wat tips gebruiken om deze optisch wat groter te laten lijken?  Met een paar tips & tricks krijg je dat al voor elkaar.

1. Extra zitruimte

Wanneer je gasten op visite hebt is extra zitruimte in de kleine tuin soms een probleem. Een handige tip is om een zwevend (opklapbaar) bankje te maken langs een stevige muur in de tuin. Maak hem zelf met houten planken en een scharnier-ophangsysteem. Extra zitruimte in de kleine tuin kun je ook realiseren door altijd wat krukjes, grote zitkussens en klapstoeltjes in de schuur te bewaren.

Buitenleven | 7 Handige tips voor de kleine tuin - www.stijlvolstyling.com #woonblog
Beeld: au.lifestyle.com

2. Spiegeltje aan de wand

Een mooie grote spiegel achterin de kleine tuin zorgt voor de illusie van diepte en ruimte. Plaats er een boompje voor zodat de spiegel niet té opvallend aanwezig is. Een oude, antieke spiegel staat mooier buiten dan een moderne nieuwe spiegel. Ga eens op bezoek in een antiekwinkel of de rommelmarkt. Daar kan je vaak mooie oude spiegels scoren tegen een zacht prijsje.
Buitenleven | 7 Handige tips voor de kleine tuin - www.stijlvolstyling.com #woonblog
Beeld: houseandgarden.co.uk

3. De aandacht trekken

In de kleine tuin werken eyecatchers heel goed. Hiermee vestig je de aandacht in de tuin op een mooie hoek of de zijkant van het tuinpad. Zorg voor geometrische of slingerende vormen. Deze maak je bijvoorbeeld met lage buxushaag. Zet een mooi, opvallend tuinbeeld neer of een grote pot met een boompje. Door er een spotje op te zetten staat de eyecatcher ook ‘s avonds in de spotlight.
4. Lijnenspel

Creëer een lijnenspel in je kleine tuin. Dit zal zorgen voor nog meer diepte en spanning. Werk daarbij niet alleen horizontaal maar ook verticaal. Ga bijvoorbeeld de hoogte in met een pergola, muurtjes, hagen en boompjes. Leg het tuinpad in de kleine tuin niet recht, van voor naar achteren aan. Zorg liever dat het pad golft of slingert. Dat maak de tuin spannender en optisch groter.

5. Tuinmeubels kiezen
In een kleine tuin zal je een compromis moeten sluiten als het aankomt op tuinmeubelen. Helaas passen een loungeset én een tuintafel én een ligstoel niet allemaal. Ga daarom na over wat jouw wensen zijn. Wat doe je het liefste in jouw tuin? Ontspannen op een ligbed? Etend met vrienden en familie of toch liever loungen op een mooie loungeset?
6. Kleurgebruik
Let er op dat je in een kleine tuin goed nadenkt over het kleurgebruik. De juiste combinatie van kleuren is essentieel. Met name rustige kleuren die goed bij elkaar passen zorgen voor rust en ruimte. Felle kleurtjes en drukke patronen doen het bij elkaar dan iets minder goed. Probeer eens een combinatie met kleuren als wit, beige, kaki, donkerblauw, zwart en grijs. Kies daarbij één opvallende kleur zoals lichtblauw, zeegroen, paars of terracotta.
  
Buitenleven | 7 Handige tips voor de kleine tuin - www.stijlvolstyling.com #woonblog
Beeld: Tuindesign.blogspot.nl
 
7. Herhalen, herhalen
Onthoud deze twee dingen: herhaling en symmetrie. Ze zorgen dat een kleine tuin ook weer optisch groter of langer lijkt. Zet bijvoorbeeld drie heel grote potten naast elkaar op een rijtje. Verdeel je tuin in verschillende terrassen of tuinkamers. Een gedeelte met een gazon, een gedeelte terras en een gedeelte voor de planten. De afscheiding maak je met buxus hagen, boompjes, potten en een pergola.

Meer weten of online shoppen voor jouw tuin ga naar: Fonteyn.nl

Dit is een gesponsorde blogpost in samenwerking met: Fonteyn Outdoor Living Mall – 35000m2 Outdoor Living Mall
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com