Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Herfst / Tuinieren / Tuintrends

Tuin inspiratie | 9x de mooiste herfst tuinplanten

Buitenleven | 9x de mooiste herfst tuinplanten - Woonblog StijlvolStyling.com

 Styling met herfsttopper voor je tuin, balkon of terras de; Parelbes

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; 4 seizoenen door kun je genieten van jouw tuin, balkon of terras. Dat genieten wordt natuurlijk nog fijner met mooie planten die er ook in het najaar er stralend bij staan. In deze blog vind je de mooiste herfst tuinplanten die dit najaar van je tuin, balkon en terras een sfeervolle omgeving maken. In de komende weken zal ik naast deze ook nog meer tips gaan geven om van jouw tuin een stijlvolle herfst tuin te maken. Waar je ook tijdens de zonnige maar koude dagen optimaal van kunt genieten. 

De 9 mooiste herfst tuinplanten in beeld

Aster

De aster is een echte aanwinst voor een kleurrijke najaarstuin, maar staat zeker zo mooi in potten op balkon of terras. De rijkbloeiende plant heeft schitterende bloemen in het lila, paars, wit en zelfs knalroze.

Struikheide

Struikheide (Calluna vulgaris) groeit in mooie lange scheuten met dakpansgewijze blaadjes en kleine symmetrische bloemen. De paarse en roze bloemkleuren lijken iets verweerd en dat geeft de plant een stoere en wilde uitstraling. De bloei van struikheide duurt tot begin november. De Struikheide is de tuinplant van de maand September.

Viool

Het kleurenpalet van violen is bijzonder rijk: van warm oranje tot diepblauw. Het aantal bloemetjes per plant hangt af van het ‘type’. Grootbloemige violen hebben iets minder, kleinbloemige extra veel bloemen. Welke je ook kiest, je buitenkamer toont maandenlang kleur! Zet eens een combinatie van witte en gele violen in bijpassende potten op de tuintafel! Dat geeft een rustige uitstraling aan het terras.

Bergthee

Bergthee (Gaultheria procumbens) heeft rode bessen die de hele winter blijven zitten. Het blad is het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleurt in de herfst naar dieprood tot purper. In grote robuuste potten geef je de tuin en het terras een extra natuurlijke uitstraling.

Bolchrysant

Bolchrysant is een eenjarige bloeiende plant die haar charme haalt uit de enorme bloemenweelde. In een handomdraai creëer je met een paar bolchrysanten een kleurrijke herfsttuin. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die prachtig passen bij het najaar: paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze of donkerrood.

Laurier

Het sterkste punt van de laurier is het blad. Dat is het hele jaar door groen en daarmee krijgt de tuin een groene en rustige basis. Door de verschillende groeivormen (op stam of als struik) kun je bovendien heel eenvoudig een stijlvol accent aan het terras toevoegen. De Laurier is de tuinplant van de maand Oktober.

Leucothoe

De bladhoudende Leucothoe zorgt in het najaar voor prachtige bladkleuren. Wil je een kleurrijke herfsttuin? Kies dan voor Leucothoe! Er zijn zo’n 25 verschillende soorten, ieder met een eigen bladvorm of bladkleur.

Parelbes

Één van mijn favorieten onder de herfsttopper, de Parelbes.
Parelbes (Pernettya) is een groenblijvende tuinplant. De kleine blaadjes zijn glanzend donkergroen. In het najaar verschijnen mooie, opvallend grote bessen die heel lang als parels aan de plant blijven. De bessen zijn wit, lila, roze, karmozijn, felroze of dieprood.

Nandina

Nandina heeft in het najaar een prachtige verkleuring van het blad, compleet met helderrode bessen. Als klap op de vuurpijl blijft Nandina ook in de winter een rozerode, volle aanblik houden dankzij de ovalen bladeren die meestal dubbel geveerd langs de stengels staan. Nandina geeft de tuin daarom ook een prettige, iets wilde uitstraling.

Bron informatie/ beelden: Mooi wat planten doen | Bloemenbureau Holland

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com