Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Groen wonen / Klein wonen / Samenwerking / Wonen en seizoenen / Woonwinkelen

Balkon inspiratie | De BALKONBAR, voor buitenleven in de stad

Buitenleven | De BALKONBAR = duurzaam, handig & hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Kleine balkons inrichten is altijd een kunst, maar ook als je een groot balkon hebt kan je net dat ene hippe en toch praktische product missen. Wat je balkon net iets extra’s geeft. In het bijzonder is een stadsbalkon extra lastig omdat deze vaak erg ondiep zijn, je hebt dan al snel geen ruimte meer voor een tafeltje met stoeltjes. Onlangs maakte ik kennis met een super handige en tevens hippe oplossing: De Balkonbar. Dit is een houten bar die bevestigd kan worden aan vrijwel iedere balkonreling. De bedenkers van de Balkonbar zijn Arjen Spijkerman en Daan Meijners, van oorsprong twee studievrienden. Nu in de dertig en beide werkend in de duurzaamheid sector. Het idee voor de Balkonbar is ontstaan in een klein appartement in de Amsterdamse rivierenbuurt, drie-hoog achter met anderhalve slaapkamer, een douche in een kast en een keukentje geschikt voor één. Arjen en Daan vinden dat kleine (stads)balkons een stuk praktischer ingedeeld kunnen worden en de woonbeleving door middel van een mooie inrichting kan worden vergoot. Zij ontwikkelden daarom de Balkonbar, zodat je ook in de stad of waar dan ook op je balkon van het buitenleven kunt genieten. Stijlvol, hip, handig en nog duurzaam ook!

Hoe werkt het? 

De Balkonbar dient bevestigt te worden aan de balkonreling en dit is mogelijk op zowel rechte als ronde balustrades. Wanneer je online jouw balkonbar besteld, is deze per meter is te bestellen. Ontvang je thuis een handig doe-het-zelf pakket. Met een handige instructiehandleiding is de bar in een kwartiertje gemakkelijk en stevig te monteren. Als klant kun je kiezen voor een Balkonbar van 1-meter, maar je kunt ook jouw hele balkonreling bedekken met de balkonbar. Op een balkonbar van 1 meter kun je overigens al prima met zijn tweeën aan staan. Ideaal voor een zomers feestje waarbij je voortaan dus ook gemakkelijk jouw balkon kunt betrekken.

Liever een leuke plantentafel maar heb je weinig ruimte op jouw balkon? De Balkonbar kun je natuurlijk ook hiervoor gebruiken. Zet er bijvoorbeeld wat leuke plantenpotjes, glazen vazen en een kleine lantaren op en je hebt jouw eigen hippe verlenging van jouw woonruimte(s).

Buitenleven | De BALKONBAR = duurzaam, handig & hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

De Balkonbar = Duurzaam en sociaal

Niet alleen is de Balkonbar praktisch en fraai om te zien, het is ook nog eens een erg duurzaam product.
Sociaal ondernemerschap en duurzaam staan bij Arjen en Daan hoog in het vaandel. De Balkonbar draagt bij aan een bewuste maatschappij. Dit komt omdat zij als ondernemers nauw samen werken met sociale partners als Magis020 in Amsterdam en het Reestmond in Meppel. Deze re-integratie bedrijven staan voor het ontwikkelen van talenten en mogelijkheden bieden bij mensen met een beperking.

De Balkonbar is gemaakt van Douglas hout, deze houtsoort kent een hoge duurzaamheidsklasse. Het Douglas hout wat zij gebruiken, voor de vervaardiging van de balkonbar, komt van bomen uit Europese bossen en heeft het PEFC keurmerk. Dit keurmerk garandeert verantwoord bosbeheer.

Buitenleven | De BALKONBAR = duurzaam, handig & hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

De toekomst

Het komend seizoen gaan de barmannen Arjen en Daan werken aan accesoires om de Balkonbar nog mooier en functioneler te maken. Wil je meer beelden zien bekijk dan ook eens deze blog.

Prijs

De Balkonbar heb je al vanaf €45,-. Wil jij ook het maximale uit jouw balkon halen? Bestel de balkonbar gemakkelijk en snel o.a. via de website en vtwonen.nl.
Geniet van het buitenleven op jouw eigen balkon!

Meer informatie: balkon.bar.

Advertorial (gesponsorde blog) in samenwerking met Balkon.bar.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com