Menu

Buitenleven | De kleurrijke zomer tuin - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Buitenleven | De kleurrijke zomer tuin.
Is de zomer voor jou echt een feestje en loop je het liefst de hele dag op je blote voeten in het gras? Dan vier jij de zomer in een tuin stoere tuin vol kleur. De tuin is jouw speeltuin. Geniet van een middagje hangen in een strandstoel of een avond met vrienden in de tuin of op je balkon. Geen buitenplek is daarvoor te klein. Maak kennis met de kleurrijke zomer tuin, één van de drie zomer tuintrends voor 2015 en ook wel bekend als de groen wonen trend happy life.  

Happy-2Blife-2B-groen-2Bwonen-2Btrend-2B2015-2B-2Bwww.stijlvolstyling.com38

Aan de slag

Maak een kleine moestuin met sla, tomaten en fruit om de hele dag van te snoepen of een zomerse salade van te maken. Op je balkon of terras kun je ook prima klein fruit zoals aardbeien, bramen, frambozen of bessen in gekleurde potten zetten. Mag je plant een beetje doorgroeien omdat je daar de ruimte voor hebt, zet hem dan in een ruime plantenbak of in de volle grond. Als je een goede basis hebt van witte potten en neutrale meubelen, dan maak je met gekleurde accessoires eenvoudig een gave, nieuwe mix. Met kussens of potten in mint, roze, geel, zacht oranje, zachtgeel en hemelsblauw wordt je terras een feestje. In de bakken en potten zet je fruit en groente en heldergele zonnebloemen en rozen in allerlei tinten. Er zijn ook prachtige hortensia’s die als toverballen veranderen van kleur en je tuin telkens een andere look geven.

Buitenleven | De kleurrijke zomer tuin - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Een plant die je zeker op je feestje wilt hebben is de dankbare Mandevilla. Die geeft je tuin en terras direct kleur. Van de Mandevilla kun je de hele zomer genieten doordat hij blijft bloeien en klimmen. Klimplant op je balkon? Maak dan een gekleurd plantenrek voor in je pot. Wil je een mediterraan gevoel op je terras of balkon? Een uitbundig bloeiende Bougainvillea geeft een zuidelijke sfeer met haar prachtige, paarse kleur. Die zet je in een bijzondere feestelijke pot. Wat dacht je van een dip-en-dye pot? Leuk; schilder een krukje mee in dezelfde kleur. Ga je echt voor kleur op je terras of je balkon dan is Fuchsia dit jaar jouw plant! De Fuchsia werd zelfs gekozen als ‘balkonplant van het jaar’.

Buitenleven | Fuchsia = feestelijke Balkonplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Laat het zomerse feest van kleurrijke bloemen maar beginnen!

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com