Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Kerst inspiratie / Verlichting / Winter / Wintertuin

Tuin inspiratie | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon

De kans is groot dat je één deze weken een tuincentrum, bouwmarkt of online kerstwinkel bezoekt om je te goed te doen aan kerstdecoratie voor binnen. Maar buiten een kerstsfeer creëren vind ik zelf minstens zo leuk! Een magische winter & kerstsfeer om je huis creëren je gemakkelijk met kerstverlichting voor buiten. Kerst is tenslotte het feest van licht! Het spreekt dan ook voor zich dat je tegenwoordig kunt kiezen uit tientallen verschillende soorten kerstverlichting. Hierbij kun je denken aan led verlichting, led strips, lichtnetten, lichtgordijnen, ijspegels en lichtslangen. Zo maak je van jouw tuin, terras of balkon een waar kerstfeest. Niet alleen zijn kerstlichtjes gezellig met kerstdagen maar ook zeker straks met de jaarwisseling. Ik ging op zoek naar inspiratie voor buiten kerstversiering en geef je daarnaast tips voor een energie zuinige kerst. 

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - © Woonblog StijlvolStyling.comTips voor een energiezuinige kerst:

1. Zoek je verlichting die zeer zuinig is en lang mee gaat? kies dan voor Led-verlichting.
2. Zeker weten dat je verlichting op de juiste tijd aan gaat maar ook zorgen dat deze niet onnodig aan staat?
Gebruik een timer om de kerstverlichting aan- en uit te schakelen.
3. Wordt er een transformator bij de verlichting geleverd? Haal dan de stekker uit het stopcontact als het licht niet brandt, zo voorkom je sluipstroom en een onnodig hoge energie rekening.
4. De meeste kerstverlichting is voorzien van een stekker, al dan niet met koppelsysteem, zodat je er heel veel tegelijk kunt gebruiken. Maar er zijn ook varianten die op batterij werken. Dit is vooral erg handig op plaatsen waar geen stopcontact is. Daarnaast scheelt het jou weer sjouwen met een verlengsnoer en kun je in plaats van ‘gewone’ batterijen gebruik maken van oplaadbare batterijen wat je op de lange termijn weer geld scheelt.

Kerstverlichting

Naast het soort kerstverlichting, type aansluiting, de kleur van de lampjes, het merk en de prijs is het belangrijk erop te letten hoe lang het snoer en het de hoeveelheid van de lampjes dienen te zijn. Zo voorkom je een onverdeeld licht effect of frustraties met een te kort of juist te lang snoer. Heb je al lampjes? Dan is het vaak even doorbijten wanneer je de lampjes weer van zolder haalt en de snoeren een beetje moeilijk doen, maar dat hoort ook bij kerst. En trouwens na al dat uit de knoop halen is het toch nog leuker als je dan eindelijk je kerstverlichting prachtig hebt opgehangen in jouw tuin of op het terras? Als je aan buiten kerstversiering denkt dan is het toch leuk als je ook enigszins opvalt in de straat. Dit kan bijvoorbeeld met Fairybell Kerstverlichting, onderanderen het net vol lampjes in kerstboom-vorm is vast een eyecatcher in de straat wanneer je deze op jouw voordeur hangt. Ook op de schuurdeur of balkondeur zou deze niet misstaan. Heb je een vlaggenmast in de (voor)tuin? Er is ook verlichting verkrijgbaar die van jouw vlaggenmast een stijlvolle kerstboom maakt!

Tot slot kerstverlichting buiten kan ook heel subtiel door bijvoorbeeld een lantaren of zogenoemde ‘hangen basket’ van lichtjes te voorzien. Ook een plantenbak of ‘mini’ kerstboompje op het balkon kun je mooi versieren met lampjes. En wat dacht je van een mooie verlichte kerstkrans aan de voordeur. Hou je juist van uitbundig en/of het traditionele kerstgevoel? Dan zijn verlichte kerstmannetjes of rendieren natuurlijk in deze tijd van het jaar helemaal niet gek maar juist heel erg leuk. Zo viert iedereen kerst in zijn of haar eigen stijl, en dit mag je ook best terug zien in de tuin of op het terras.

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | De mooiste kerstverlichting voor tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

SB023583

Handtekening Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com