Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Tuinieren / Tuintrends

Buitenleven | De wildernis in jouw tuin met Unexpected Wild

Buitenleven | Nieuwe wildernis in je tuin - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Buitenleven | Nieuwe wildernis in je tuin, met zomer tuintrend Unexpected Wild.
Het liefst laat jij de tuin een beetje zijn eigen gang gaan. Hier en daar grijp je in door een plant te bij te sturen, verder mag je tuin een lekkere losse uitstraling hebben. Het mag er dan toevallig uit zien, intussen weet je heel goed wat je mooi vindt. Zo kun jij extra genieten en relaxen. In jouw eigen tuin kun je lekker wegdromen in een hangmat bij manden vol zonnebloemen of in wolken van blauw-paarse hortensia’s. Is je buitenruimte niet zo groot, dan kun je de hoogte in. Een verticale aardbeienmuur is een goed alternatief voor een aardbeienveldje in de moestuin. En van een aardbeienmuur kun je heel wat jam maken en zo de zomer bewaren in een potje.

Buitenleven | Aardbei (Fragaria) = Tuinplant vd maand juni - Stijlvol Styling woonblog- www.stijjlvolstyling.com

In je tuin, in ruime bakken van beton of van steigerdelen heb je genoeg ruimte voor een paar grillige struiken klein fruit. Die geven jou, de vlinders en bijen de hele zomer plezier van bloesems en zoete snacks. Geniet je meer van bloemen, maak dan hangende tuintjes. Deze worden alleen maar mooier gedurende het seizoen. Maak hangers met geranium, Petunia, Verbena, Callibrachoa, en de ‘balkonplant van het jaar’ Fuchsia of zet een open kast helemaal vol en maak er één groot plantenrek van. Voor de hangende tuintjes kun je zelf plantenhangers maken van natuurlijke materialen zoals terracottapotten, ruw touw en manden. Wil je een mooie, losse uitstraling in de tuinborders of in bakken dan kun je met Hebe aan de slag. Dat is een losse, groenblijvende plant die je goed kunt combineren met andere planten. Zet alles spontaan neer en wissel wanneer jij dat wilt.

Maar geniet vooral van je eigen wildernis!

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com