Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Buitenleven | Een hot tub in eigen tuin

Buitenleven | Hottub in eigen tuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | Een hot tub in eigen tuin.
Hot tubs zijn razend populair nu de wellness tuintrend alsmaar toeneemt. We vinden het belangrijker dan ooit om heerlijk te kunnen ontspannen met onze partner, familie en vrienden in en om het huis. En wat is er dan fijner als samen genieten in een hot tub! Hot tubs hebben het voordeel dat ze niet veel ruimte innemen. Ze kunnen ingegraven worden in de grond, neergezet worden in een speciaal ingerichte hoek in de tuin, op het dakterras of wat dacht je van een hot tub in combinatie met een stijlvolle veranda. 

De hot tub komt oorspronkelijke uit Arctische gebieden rond de Noordpool zoals Scandinavië en Alaska. Daar gebruikte de bevolking houten baden die door middel van een houtkachel waren verwarmd, dit deden ze met het doel om zichzelf op te kunnen warmen middels warm water.

De hot tub versus gezondheid

De hot tub is vooral ideaal voor thuis wellness, aan het water kun je geneeskrachtige kruiden toevoegen welke bij gezondheidsklachten als hoofdpijn, spierpijn en slapeloosheid een goede uitkomst bieden. Wist je dat jouw lichaamsgewicht met 90% daalt als je in het warme water zit, dit maakt dat een hot tub als zeer ontspannend wordt ervaren. Jouw spieren hoeven immers nauwelijks inspanning te leveren wanneer je eenmaal in het warme water zit. De buitenlucht in combinatie met het warme water heeft nog eens een extra rustgevende werking op lichaam en geest. Bedenk daarbij bij een houtgestookte hot tub het geluid van een knisperend haardvuur op de achtergrond en het ultieme plaatje van ontspanning is compleet.

Naast dat de hot tub ideaal is ter bevordering van een goede gezondheid bied deze ook nog een ander groot voordeel:
De uitstraling! Want eerlijk is eerlijk zo’n hot tub geeft je tuin een op en top natuurlijke en luxe uitstraling.

Aanschaf

Wanneer je een hot tub gaat aanschaffen zijn er veel dingen waar je op moet letten, dit zijn de belangrijkste:

  • Gebruiksvriendelijkheid.
  • Materiaal zoals hout, kunststof of aluminium.
  • De stooktijd.
  • Kwaliteit en kracht van de kachel.
  • Hygiëne.
  • Afmeting en aantal personen dat erin past.
  • Prijs – kwaliteitsverhouding.

Easytubs

Wanneer je kijkt naar de prijs is het vooral het materiaal wat voor het grootste deel de aanschafprijs bepaald. Hot tub specialist EasyTubs verkoopt vooral hot tubs gemaakt van kunststof. Voordeel hieraan is vooral dat een kunststof hottub 100% lekvrij is en een lange levensduur heeft. Fijne aan de webshop van Easytubs vind ik vooral dat alle producten uitgebreid beschreven staan. Kom je er niet uit dan staat er een team van specialisten voor je klaar om jou van een goed advies te voorzien. EasyTubs biedt tevens de optie voor een ‘zelf-bouw’ hot tub. Door de ruime keuze is er tegenwoordig altijd wel een type/maat hot tub welke bij jouw wensen past, het feit dat je hem tegenwoordig ook nog eens zelf kan bouwen maakt mede dat een hot tub ook nog eens heel betaalbaar voor een grote doelgroep is.

Buitenleven | Hottub in eigen tuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Geniet van het buitenleven!

Blog in samenwerking met EasyTubs

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com