Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Kerst inspiratie / Winter / Wintertuin / Wonen en seizoenen

Tuin inspiratie | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

Bloemenbureau Hollanderstdecoratie balkon en terras)

‘It’s the most wonderfull time of the year’ met de december feestdagen. De tijd van gezelligheid met familie en vrienden, maar ook van uitbundige decoratie en vooral binnen leven. Om het binnen- en buitenleven ook tijdens de feestdagen met elkaar te verbinden, is het extra leuk om jouw tuin, terras of balkon in kerstsfeer te brengen. Daar profiteer je niet alleen van met Sinterklaas en Kerst maar ook met Oud & Nieuw staat het extra gezellig en kan het feestje buiten worden voorgezet tussen (kerst)lampjes en knusse decoratie. In deze blog besteed ik in het bijzonder aandacht aan het balkon en terras omdat dit bij veel mensen helaas een ondergeschoven kindje is als het om de feestdag, en in het speciaal kerstversiering gaat. Jammer is dat, want juist voor vaak relatief kleine oppervlaktes als deze is er zoveel moois te krijgen. En met enige creativiteit creëer je een uniek en feestelijk plaatje waar zelfs jouw buren als ze ’s avonds uit het raam kijken, blij van zullen worden.  

Dit zijn mijn tips voor het stylen van jouw terras en balkon tijdens de december feestdagen periode:

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

Bloemenbureau Holland

Styling tip 1: Kerstlampjes en lichtgevende kerstfiguren

Kerstlampjes zijn een must als je buiten een kerstsfeer wilt creëren, in de donkerste maanden van het jaar is het jaar is het vroeg donker en wil je juist ook wanneer het donker is van de kerstsfeer blijven genieten. Hang aan de balkonreling een lichtsnoer of kerstlampjes. Hiermee creëer je veel sfeer waar je binnen van mee profiteert. Met een timer zorg je ervoor dat als je ‘avonds thuis komt van je werk de kerstlampjes al aan zijn, en ’s morgens als je op staat weer uit. Scheelt weer stroom.

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

Styling tip 2: Potten en bloembakken met winterbloeiers en kerstgroen

De spar, coniferen, bergthee, Helleborus en Leucothoe. Ze zijn allemaal nog prachtig rond de kersttijd. Haal buiten naar binnen door potten nabij de ramen te plaatsen. Wissel af in hoogte en breedte en type planten voor een speels effect. In de bootjes kun je eventueel lampjes doen en ze decoreren met plastic kerstballen, maak ze goed vast met een lintje zodat ze niet weg waaien tijdens een stormachtige dag.

 

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

Styling tip 3: Schutting en hekwerk kerstlichtjes en winterdecoratie

Veel mensen hebben een afzetting rond hun terras. een Hekwerk, schutting of poort is ideaal om te versieren met kerstlampjes. Ook leuk is om er een krans aan de hangen en strikken te maken van breed lint welke je vast maakt aan de spijlen.

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

Styling tip 4: Styling bij de voordeur

Weer een ondergeschoven kindje: De voordeur. Vergeet geen mooie potten buiten te zetten met eer genoemd kerstgroen, vergezeld door lampjes en lantarens. Traditioneel mag tijdens de kerstperiode helemaal en vergeet daarom ook vooral geen mooie krans voor aan de voordeur. Gebruik een bijpassende deurmat om het ‘welkom-thuis’ kerstgevoel compleet te maken.

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: Riverdale)

Riverdale

Styling tip 5: Winter items versus balkon en terras

Decoreer je tuintafel met lantarens, stolpen en mooie potten vol kerstgroen. Ook pompoenen, dennenappels en mos zijn prachtig voor tuintafel decoratie. Besteed middels styling aandacht aan jouw tuin en terras door hier en daar juist kleine kleur details toe te voegen middels een nieuwe pot of vaas geschikt voor buiten. Omdat je binnen en buiten bij elkaar betrekt creëer je eenheid en een feestelijke kerstsfeer om nooit te vergeten. Op een mooie winteravond geniet je natuurlijk bij uitstek buiten met kussens en warme plaids van een kop warme chocolademelk bij een vuurkorf.

Buitenleven | Feestdag decoratie op jouw balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com