Menu
Buitenleven | Fuchsia = feestelijke Balkonplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Buitenleven | Fuchsia = feestelijke Balkonplant van 2015.
De kans op nachtvorst is eindelijk voorbij wat betekend dat je de bloemetjes nu toch echt letterlijk buiten kunt gaan zetten.
De Fuchsia is onlangs uitgeroepen tot balkonplant van 2015. Met deze rijkbloeiende trendy plant maak je van jouw balkon in een handomdraai een zomers feestje. Met de Fuchsia zet je met gemak je hele balkon in de bloemen. Dat kan in wit, roze of paars of een combinatie van kleuren. Hou je van speels en is de tuintrend 2015 ‘The happy life‘ echt helemaal jouw ding. Dan wordt je vast ook heel erg blij van deze zomerbloeier. PS ook als is het de balkonplant van het jaar, hij kan natuurlijk ook gewoon
prima op terras of in de tuin terecht. 
Styling tip 

Zet jouw Fuchsia plant eens in een gele of knalblauwe kubus of hang ze in felrode draadmanden aan de balkonreling. Wanneer je deze vrolijke bloeier wil combineren met andere zomerbloeiers dan vormen de Mandevilla, Petunia en Bougainvillea een perfect combinatie voor ene uitbundig en speels effect.

Verzorging en snoeien

De Fuchsia is er in verschillende vormen: staand, hangend en op stam. Welke je ook kiest, de Fuchsia kan met gemak bloeien tot ver in het najaar. Het vraagt maar een paar handigheidjes. De belangrijkste: zet de plant op een plek in de ochtend- of late middagzon en geef regelmatig water. Wanneer je de Fuchsia verwent met wat plantenvoeding en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, wordt je beloond met veel bloemen die extra lang bloeien.

Buitenleven | Fuchsia = feestelijke Balkonplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Wist je dat?

  • De Fuchsia dankt haar Nederlandse naam ‘Bellenplant’ aan de vorm van de bloemen.
  • De Fuchsia is heel makkelijk te stekken. Je knipt een paar gezonde toppen af en laat ze wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.
  • Laat de plant in een koele, vorstvrije ruimte overwinteren, bijvoorbeeld in de garage, zolder, kelder. 

Buitenleven | Fuchsia = feestelijke Balkonplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Verkiezing Balkonplant van het Jaar

De verkiezing van de ‘Balkonplant van het Jaar’ is een initiatief van Mooi wat planten doen. Sinds 1998 buigt een jury van groenspecialisten zich jaarlijks over de vraag welke éénjarige zomerbloeier het predicaat ‘Balkonplant van het Jaar’ krijgt. Daarbij spelen criteria als trends, bloei en gemak een belangrijke rol. De Fuchsia is de opvolger van Verbena (2014).

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com