Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven

Buitenleven | Hebe = Tuinplant vd Maand augustus

Buitenleven | Hebe = Tuinplant vd Maand Augustus - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Buitenleven | Hebe = Tuinplant vd Maand augustus
Wil je de zomertuin of het terras een oppepper geven? Dan heb je met de Hebe, ook wel bekend als struikveronica, in een mum van tijd heb je weer kleur in de tuin! Overigens word niet alleen jij daar vrolijk van, ook vlinders zijn dol op de bloemen. Als Tuinplant van de Maand augustus staat de Hebe in de spotlight. Krijg je zin om saaie plekken in de zomertuin van kleur te voorzien of uitgebloeide planten te vervangen? De Hebe is de ideale kandidaat. De plant bloeit namelijk tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen. Die zitten vol nectar en daar worden vlinders vrolijk van. En omdat deze plant zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Buitenleven | Hebe = Tuinplant vd Maand Augustus - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Plant met effect

Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroevn, paars en bont blad. Deze plant is wat dat betreft echt een trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen of en bakken met een verweerd uiterlijk dan perfect aan bij de tuintrend ‘Unexpected Wild’. Hou je liever van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Groenblijver

De Hebe is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. Zet de plant ook in een pot op het terras. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Verwen deze plant ook eens met plantenvoeding.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com