Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Buitenleven | Kopen van een tuinhuis, hier moet je op letten

Tuin inspiratie | De 3 tuintrends 2019 die niet mag missen - woonblog StijlvolStyling.com

Fotocredits: Tuinbranche Nederland/Maayke de Ridder

Heb je nog een plekje vrij in de tuin? In dat geval kan het gebruik van een tuinhuis het overwegen waard zijn. Met een tuinhuis in de tuin profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om ook bij een zomers buitje buiten te kunnen blijven zitten. Of wat te denken van de optie om hier je tuinmeubelen aan het eind van de zomer te bewaren? Zo hoef je deze niet langer mee naar binnen te nemen, wat ruimte in huis bespaart! Je zou de tuinmeubelen ook zo kunnen plaatsen, dat je in de herfst en het voorjaar in het tuinhuisje kunt zitten. Ideaal, wanneer je af en toe een momentje voor jezelf wenst! Met een elektrische kachel zou het tuinhuis ook in de winter warm genoeg moeten zijn.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een tuinhuis, is het verstandig om verschillende soorten tuinhuizen met elkaar te vergelijken. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke factoren voor je op een rijtje!

Verschillende modellen tuinhuizen vergelijken

Tuinhuizen worden in verschillende modellen aangeboden. Hierbij zit het verschil onder meer in de aanwezigheid van een overkapping naast het tuinhuis. De overkapping is ideaal, wanneer je aan het eind van de avond uit de wind wilt zitten rond een vuurkorf. Ook bij een zomers buitje biedt de overkapping de gewenste beschutting. De keuze voor een tuinhuis met overkapping is echter alleen aan te raden, wanneer je hier voldoende ruimte voor hebt. Het tuinhuis mag niet te dominant in de tuin aanwezig zijn, omdat het je tuin hierdoor al snel kleiner kan laten lijken. Je kunt dit effect verkleinen door klimplanten tegen de zijkanten van het tuinhuis omhoog te laten groeien. Zo wordt het tuinhuis enigszins opgenomen in het groen van je tuin.

Let op het formaat van het tuinhuis

Reeds werd al beschreven, dat een tuinhuis niet te groot mag zijn. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het formaat van het gewenste tuinhuis. Kijk hierbij ook naar het beoogde gebruik hiervan. Wil je regelmatig met meerdere mensen in het tuinhuis kunnen zitten? In dat geval is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben aan de binnenzijde. Wanneer je het tuinhuis alleen gebruikt om zelf af en toe een rustmomentje te hebben, dan is een kleiner model al voldoende. Datzelfde geldt voor mensen die het tuinhuis gebruiken voor het opslaan van hun tuinmeubelen aan het eind van de zomer.

Tip: let bij het bepalen van het formaat van een tuinhuis ook op het aantal ramen. Zeker wanneer je regelmatig in het tuinhuis verwacht te zitten, is het prettig wanneer er meerdere ramen in de wanden van het tuinhuis zitten.

Manier van leveren bij een tuinhuis

Tot slot is het raadzaam om uit te zoeken, hoe het tuinhuis geleverd wordt. Wordt het tuinhuis bijvoorbeeld als een bouwpakket of compleet element bezorgd? In het eerste geval zal je de hulp van een timmerman of goede vriend nodig hebben, om het tuinhuis in elkaar te zetten. In het tweede geval moet er voldoende ruimte zijn om het tuinhuis op de gewenste plek te kunnen plaatsen. Vanzelfsprekend bestaat er ook een middenweg, waarbij het tuinhuis in een aantal losse stukken geleverd wordt. Deze zijn vaak relatief eenvoudig in elkaar te zetten. Soms wordt dit door de verkopende partij gedaan.

Gesponsorde inspiratie blog in samenwerking met Fonteyn. 

Fotocredits: Tuinbranche Nederland/Maayke de Ridder

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com