Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven

Buitenleven | Vier de lente op jouw balkon of terras met deze tips

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com - Styling & beelden SBZ Interieur Design
In de maanden februari en maart zijn de meeste balkons, terrassen en tuinen in Nederland erg somber. Maar nu langzaam het elke dag een beetje langer licht blijft, en soms een dag met een heerlijk zonnetje steeds vaker voorbij komt is het een goed plan om aan de slag te gaan zodat je in april kunt genieten van het buitenleven op je balkon. Met een paar simpele handelingen creëer je van jouw balkon of tuin een waar lente paradijs. Vandaag neem ik even specifiek het balkon onder handen en leg ik je uit hoe je deze in een handomdraai een vrolijke lentesfeer geeft!

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com - Styling & beelden SBZ Interieur Design

Potten en manden vol bloeiende bloemen

Zodra de buitentemperatuur boven nul blijft kun je ze gerust beginnen met planten buiten gaan zetten. Een balkon, groot of klein zet je vol bloeiende bollen in mooie potten of manden. Maar zet eens vaas vol met veldbloemen in een houten krat neer op het balkon, dit staat ook erg mooi. Maar voor je hiermee begint kun je ook de vloer even aan gaan aanpakken, zo zorg je ervoor dat jouw balkon er echt helemaal top uit ziet. Neem bijvoorbeeld houten vlonder delen, of als het echt wat vaker mooi weer word leg dan eens een kleed buiten. Deze heb je ook speciaal voor buiten, je zult zien dat dit al een groot deel van de sfeer bepaalt op het balkon. Heb je trouwens wel eens gedacht aan kunstgras op je balkon? Leuke is tip is: Bij Tuin kunstgras van kunstgras-grastapijt.nl kun je gemakkelijk kunstgras in verschillende soorten voor je balkon bestellen. Zo heb je een fijne ondergrond waar geen water op blijft staan, altijd groen en makkelijk schoon te houden.

Tuin inspiratie | Groenten en fruit uit eigen tuin of balkon © Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

Een plantenkas en moestuin op het balkon

Wil je liever een wat groente kweken op jouw balkon? Dat kan met een plantenkas, deze is te verkrijgen in verschillende formaten. Als je de ruimte ervoor hebt kun je een kas uitstekend gebruiken om verse groente en kruiden te kweken maar je kunt natuurlijk ook prachtige lentebloeiers er in zetten. De combinatie van groen en bloemen geeft een gezellige sfeer! Enkele planten, groenten, fruit en kruiden die erg geschikt zijn voor het balkon: tijm, rozemarijn, peterselie, fuchsia, narcissen, geranium, paprika, tomaatjes, komkommer , aardappel, aardbeien en citroen. Maar ook de trend van nu cactussen, vetplanten en grote planten zijn ook zeker mooie aanwinsten voor het balkon.

Tuin inspiratie | Groenten en fruit uit eigen tuin of balkon © Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

Mix and Match

Staande potten kunnen altijd op een balkon maar hang ook eens manden, of bakken aan het balkon. Poot hier mooie bloemen in zoals narcissen, krokussen, tulpen of leuke hangplanten. Creëer een hoek op het balkon waar je allemaal verschillende soorten potten, en bakken neerzet zodat je een echte eyecatcher krijgt. Door te spelen met verschillende hoogte door planten boven op een stelling te zetten maak je het nog ‘spannender’. Heb je een klein balkon dan vind je hier meer tips.

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - woonblog StijlvolStyling.com

Tot slot

Nu je alle bollen en planten buiten hebt staan, zou het nog wel eens onverwachts kunnen gaan vriezen of sneeuwen zet dan alles even in een schuur, of zorg in ieder geval dat ze overdekt staan. Ze kunnen wel wat tegen vorst, maar het zou ook zonde zijn als je nieuwe ‘tuin’ verloren gaat. Verder geef je ze in het begin regelmatig water, maar vooral geniet ervan!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com