Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Lente / Moestuin / Plant & bloem styling / Tuinieren

Buitenleven | Lente tuin. Zet de bloemetjes buiten!

Lente tuin | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Buitenleven | Lente tuin. Zet de bloemetjes buiten!
Het is lente! Tijd voor een metamorfose van jouw tuin, terras of balkon met lentebloeiers! Het zonnetje schijnt volop en de lentekriebels om met de styling van ons balkon aan de slag te gaan is in ieder geval bij mij meteen aanwezig.
Gister daarom meteen wezen shoppen in het tuincentrum. Weg met de wintersfeer en hallo lente! Met lentebloeiers geef je in een handomdraai jouw tuin, terras of balkon een metamorfose. Maak er een kleurenfestijn van of ga net als ik voor ton-sur-ton kleuren en maak alles perfect passend bij elkaar binnen hetzelfde kleurspectrum.

Lente tuin | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Meest populaire lentebloeiers onder Nederlanders? Absoluut violen. Violen zijn er in feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… en zo kan ik nog wel even door gaan. Er zijn bovendien klein bloedige violen en met grote bloemen.
Voor een vrolijk combinatie kun je gaan voor primula’s en Bellis. Natuurlijk mogen krokussen en blauwe druifjes ook niet ontbreken in een echte lente tuin.

Lente tuin | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Tuin, terras of balkon. De bekende lentebloeiers doen het bijna over goed in de lente tuin! In potten, bakken, schalen of emmers het maakt in principe niets uit. Het enige war je rekening mee moet houden dat de meeste lentebloeiers wel houden van een pot met water afvoer mogelijkheid. Dit is om teveel aan gietwater of regen kwijt te kunnen. Zit er geen gaatje in de bodem van de pot? Doe dan wat hydrokorrels onderin dit werkt ook uitstekend.

Lente tuin | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Fijn aan lentebloeiers zoals violen, primula’s en Bellis. Zijn zijn bijna gemaakt voor mensen zonder groene vingers en vragen weinig verzorging. Je hoeft ze alleen water te geven als de grond droog aanvoelt en af en toe de uitgebloeide bloemetjes weg te knippen. Hierdoor gaan jouw lente planten alleen nog maar meer water geven en de plant oogt mooier en frisser.

Liever geen (éénjarige) lente plantjes? Ga dan eens voor de tuintrend van dit moment namelijk: de moestuin. Groot of klein het is bijna gegarandeerd genieten van groenten en kruiden uit eigen tuin, terras of zelf van eigen balkon. Lees ook eens mijn artikel ‘urban warming’ oftewel stadstuinieren en laat je inspireren zelf aan de slag te gaan met jouw moestuin.

Lente tuin | Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.comIk vul dit jaar mijn balkonbakken met één brok mediterrane in soort, geur en kleur. Hiervoor planten ik mijn favoriete tuinplant ‘lavendel’ in combinatie met kruiden als tijm en rozemarijn. Op de tuintafel zet ik een prachtige graspol met een blauw getint blad. Zo kleurt mijn balkon straks groen, paars, lila, licht blauw en wit. En bovenal geurt het ook nog eens heerlijk!

Fijne lente!

 

 

 

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com