Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven

Buitenleven | Levensboom Thuja = Tuinplant van de Maand februari

Tuinplant februari Levensboom - www.stijlvolstyling.com #woonblog #tuin #blog

Levensboom Thuja = Tuinplant van de Maand februari.
Is jouw tuin nog in winterrust en heb je weinig groen in de tuin. Dan zorgt de Levensboom oftewel Thuja dat jouw tuin weer tot leven komt. De Levensboom is een kleine conifeer di altijd groen is, nauwelijks bijzondere verzorgingseis heeft en ook nog eens een kalmerende werken heeft. Maak kennis met de Tuinplant van de Maand februari: de levensboom (Thuja).  

Geschiedenis achter de Levensboom – Thuja

Rond de 16e eeuw kam deze kleine conifeer vanuit Noord-Amerika naar Europa. De botanische naam is afgeleid van het Griekse woord thuo, dit betekent ‘offeren’. Thujasoorten werden vroeger dan ook gebruikt bij offerrituelen simpelweg omdat het hout een een hele aangename geur verspreidt als het wordt verbrand. De Volksnaam is levensboom en dit komt door de geneeskrachtige werking die deze kleine conifeer zou hebben, er wordt namelijk olie uit gewonnen. De indianen en kolonisten gebruikten deze olie  bij de behandeling van scheurbuik. Deze plantaardige olie heeft bovendien een heel prettig aroma met een kalmerende werking. Er gaan zelfs verhalen dat je het gezelschap van de levensboom moet zoeken als je wat rusteloos en in de war bent.

Sterk, groen & compact

De Levensboom is een hele sterke plant welke het hele jaar door groen blijft. Het is en compacte groeier en verkrijgbaar in verschillende vormen zoals bolvormig en kegelvormig. Ook is hij ook verkrijgbaar op stam. Zolang de grond maar niet bevroren is kun je de levensboom al in februari in de tuin planten. Deze kleine conifeer is trouwens ook ideaal voor op jouw balkon of terras, en doet het niet alleen goed in de volle grond maar ook in een pot. Bij voorkeur zet je deze groene vriend op een plekje in de zon of in de halfschaduw. De tuinplant is prima gezelschap als je in februari buiten van de eerste zonnestralen wilt genieten.

Verzorging

Deze conifeer vraagt nauwelijks verzorging. Wel belangrijk zet je hem in een pot geef hem dan van tijd tot tijd handmatig wat water. Daarnaast zal zo nu en dan wat planten voeding de Levensboom alleen maar goed doen.

Tuinplant februari Levensboom - www.stijlvolstyling.com #woonblog #tuin #blog
Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com