Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Low Budget Styling / Populair op Stijlvol Styling

Tuin inspiratie | Low budget tuin, terras en balkon tips

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - woonblog StijlvolStyling.com

De tuin, geliefd bij vele maar omdat je tuin inrichten behoorlijk wat kosten met zich mee kan brengen vond ik het tijd voor wat leuke tips voor een ‘Low budget’ tuin of balkon inrichten. In deze blog de leukste tips om met een weinig budget de tuin, jouw terras of balkon een make-over te geven. 

Tuintegels hergebruiken!

Speur internet af naar advertenties bijvoorbeeld op marktplaats of plaats zelf een oproep voor wie zijn tuin binnenkort gaat verbouwen en van zijn tuintegels af wil. Hou goed in de gaten of iemand in de buurt niet toevallig zijn tuin gaat verbouwen en van zijn tegels af wil. Misschien kun je ze voor een kleinigheid over nemen. Vaak kun je oude tuintegels opknappen door ze met een hoge drukreiniger schoon te spuiten. Andere tips zijn deels je tuin aanleggen met een grasmat erin. Hou er wel rekening mee dat gras onderhouden moet worden en dit ook de nodige kosten met zich mee kan brengen. Tegels zijn daarnaast erg kostbaar omdat ze weerbestendig moeten zijn, daarnaast is het erg goed voor je tuin als ook broers maakt met planten erin. Niet alleen voor de decoratie. Maar ook voor de juiste waterafvoer en gewenste tuingasten als vlinders en beien.

Low-budget planten

Weinig budget op de lange termijn? Spaar even door en kies voor vaste planten en struiken die zijn in de aanschaf wat duurder maar gaan aanzienlijk langer mee dan éénjarige planten. Denk bijvoorbeeld aan een Lavendel struiken of Hortensia’s. Ook Hebe doet het vrijwel altijd goed op het vlak van vaste betaalbare vaste tuinplanten. Hou je niet van bloeiende planten en wil je een strakke tuin met eyecatcher’s in groen? Dan is de siergraspol en Hosta erg mooi en betaalbaar, beide in veel mooie blauw-groentinten verkrijgbaar.

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - woonblog StijlvolStyling.com

Low-budget tuinpotten en balkonbakken

Terracotta potten zijn goedkoop en decoratief, deze doen je misschien ook denken aan de mediterranee. Vind je de kleur terracotta niet zo mooi?

Het is goed mogelijk om ze over te schilderen in een gewenste kleur, je kunt ook alleen het bovenrandje schilderen of een leuk patroon maken.
Die saaie potten worden dan ineens best stijlvol toch? Ook kun je er touw omheen draaien ter decoratie en voor een natuurlijke look&feel. Op Pinterest kun je tal van voorbeelden vinden wat er mogelijk is Terracotta potjes.

Ook leuk en duurzaam: de ELHO Urban Loft collectie, dit zijn sterke kunststof potten in allerlei kleuren verkrijgbaar bij het tuincentrum of online welke jaren mee gaan (is mijn ervaring). Daarom zijn ze erg betaalbaar en nog hip ook. Ook ideaal voor op het terras want sommige potten hebben onzichtbare wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn!

Gebruik eens oude palet’s als planten rek, tuinbank, als tuin (koffie)tafel, of als schutting om die lelijke compostbak en vuilcontainers. Met palet’s kun je heel veel kanten op! Voor de bank kun je schuimblokken op bijvoorbeeld de locale markt krijgen, ze snijden ze dan vaak voor je op maat. Maak er zelf stof omheen (kaasdoek is bijvoorbeeld erg goedkoop), plaid erop en leuke kussentjes en loungen maar!

Ook heel voordelig zijn betonnen bloempotten en plantenzakken welke je vaak kan kopen bij low-budget zaken tijdens het tuinseizoen.

Decoratief en creatief; Oude tafeltjes van bijvoorbeeld de kringloop neerzetten en er plantjes op zetten.
Verticaal tuinieren? Hang met touw potjes van terracotta of grijs Basalt steen (super voordeling!) op aan de schutting. In de onderstaande variant combineren ze deze DIY met aardbeien plantjes (ook heel voordelig!).

Buitenleven | Aardbei (Fragaria) = Tuinplant vd maand juni - Stijlvol Styling woonblog- www.stijjlvolstyling.com

Beeld: Bloemenbureau Holland – mooi wat planten doen

Musthave voor je tuin op lowbudget gebied: gevlochten manden van riet met Hortensia’s!

Buitenleven | Hortensia is tuinplant vd maand juli - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Bloemenbureau Holland – mooi wat planten doen.

Voordelige tuinmeubelen

Voor voordeling tuinmeubels ga je naar de bouwmarkt, Leen Bakker, Kwantum maar ook een aanrader is IKEA. Online kan ik je tevens aanbevelen om ook eens te kijken naar de betaalbare tuinmeubels van Wehkamp (eigen merk: whkamps own) .

Verlichting, styling & low-budget decoratie

Hergebruik glazen potjes en oude glazen flesjes, maak ze schoon en doe er een theelichtje in, goedkoop en toch heel gezellig. Eventueel kun je wat (sisal) touw om het glazen potje draaien ter decoratie.

Maak je tuin verder gezellig met lantaren’s en vogelhuisjes aan je schutting, ook dit hoeft echt niet veel te kosten! Bij winkels als Xenos, Kwantum, Leen Bakker, Søstrene Grene en Action kun je vaak voor een paar euro al hele leuke decoratieve spullen kopen die ook geschikt zijn voor de tuin! Wanneer je online besteld scheelt dat ook weer benzine en parkeerkosten.
Ze hebben vaak ook leuke sierkussens en kaarsen voor weinig.

Succes en veel plezier bij het inrichten en stylen van jouw low-budget tuin, terras of balkon!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com