Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Winter / Wintertuin

Buitenleven | Maak je tuin winterklaar

winterheide - tuinplant van de maand januari - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Buitenleven | Maak je tuin winterklaar. 
We leven al halverwege December en de temperatuur geeft dubbele cijfers aan! Mijn winterjas hangt zelfs nog in de kast en de winterkleding zit te wachten om weer dienst te mogen doen. Als het gaat om je tuin dan denk je nog sneller aan het planten van bloemen of het leggen van graszoden. Ik las op nu.nl zelf dat er tijdens de kerst zelfs vlinders op kunnen duiken in je tuin. Vreemd toch? Maar zoals je laatste jaren al vaker gebleken is, is het weer erg veranderlijk. Zo zou het voor de jaarwisseling al flink kunnen vriezen. En dus wil je je tuin winterklaar maken! 

Hieronder een aantal tips die je op gang kunnen helpen.

Bescherm je planten

Je wilt natuurlijk dat je planten in het voorjaar weer tot volle glorie komen. Daar kun jij de plant een handje bij helpen. Zorg ervoor dat je vorstgevoelige planten beschermt. Hiervoor gebruik je van jute als omhulsel. Maar dan zijn we er nog niet. Stop tussen het jute stro en droog blad. De plant zal je in het voorjaar belonen! 

Zorg voor je gazon

Buitenleven | Je tuin winterklaar maken - Woonblog StijlvolStyling.comLaten we eerlijk wezen. Een mooie grasmat haalt je tuin flink omhoog. Het laatste waar je op zit te wachten zijn vieze of kale plekken in je gras. Dit komt onder andere door bladeren die te lang blijven liggen op het gras. Hopelijk heb je de bladeren inmiddels verwijderd.

Ook is het verstandig om het gras zoveel mogelijk met rust te laten of het moment dat het bevroren is. Een wat te doen met sneeuw? Simpel gewoon laten liggen. Alhoewel dit natuurlijk wel lastig is met kids die graag sneeuwpoppen willen bouwen!

Vergeet de tuinkraan niet!

Het wordt vaak vergeten maar sluit je buitenkraan af op het moment dat het gaat vriezen! Wat moet je doen:

  • sluit de tuinkraan af
  • aftappen met een vorstventiel
  • blaas de tuinslang nog even leeg

Samenvattend

Hopelijk helpen bovenstaande tips je om de tuin winterklaar te maken. Zodat je in het voorjaar weer kunt genieten van je mooie tuin!

Handtekening Susanne

Gesponsorde blog in samenwerking met Tuin & Gras.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com