Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Er-op-uit / Tuinieren

Buitenleven | Nationale tuinweek 2016 zet Nederland in bloei!

Buitenleven | Nationale tuinweek 2016 zet Nederland in bloei! - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | Nationale tuinweek 2016 zet Nederland in bloei!
De vereniging Groei & Bloei organiseert voor het derde jaar op rij de Nationale Tuinweek. Van 11 tot en met 19 juni 2016 enthousiasmeert de grootste tuinvereniging van Nederland mensen om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. Thema is dit keer ‘Nederland in bloei’ en tijdens de tuinweek organiseert de vereniging diverse ‘groene’ activiteiten op landelijk, regionaal en lokaal niveau: van praktische adviezen tijdens workshops tot informatieve excursies en van inspirerende lezingen tot diverse (moes)tuinacties. Het merendeel van de activiteiten is gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Buitenleven | Nationale tuinweek 2016 zet Nederland in bloei! - Woonblog StijlvolStyling.comTegel eruit, plant erin

Met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ wil tuinvereniging Groei & Bloei een bijdrage leveren aan een groenere leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren. Kortom, Nederland in bloei! Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei een landelijke inwisselactie: wie op zaterdag 11 juni (tussen 10.00 en 15.00 uur) een tegel uit eigen tuin inlevert ontvangt twee gratis bij- en vlindervriendelijke planten.

 

Schooltuintjes

In het kader van ‘Tegel eruit, plant erin’ ontvangen twaalf basisscholen in Nederland een gratis ‘vierkante meter’-tuin cadeau van Groei & Bloei, hoveniersvereniging VHG, Vivara en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Tijdens de Nationale Tuinweek krijgen de kinderen les over het belang van planten en biodiversiteit in de tuin. Na de zomervakantie worden de schooltuintjes onder leiding van een VHG-hovenier aangelegd. Vervolgens zijn de kinderen verantwoordelijk voor de verzorging van het groen.

Buitenleven | Nationale tuinweek 2016 zet Nederland in bloei! - Woonblog StijlvolStyling.com

Open Tuinenweekend

Het thema ‘Nederland in bloei’ is te beleven in meer dan 1.000 particuliere tuinen. Tijdens het Nationale Open Tuinenweekend (18 en 19 juni 2016) stellen trotse tuinbezitters hun tuin gratis open voor bezoekers.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten en open tuinen vind je op www.groei.nl/tuinweek.

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com