Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Moestuin / Tuinieren / Tuintrends

Buitenleven | Het nieuwe moestuinieren

Buitenleven | Het nieuwe moestuinieren - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | Het nieuwe moestuinieren.
Mensen raken steeds enthousiaster over het zelf kweken van hun eten en vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Dat is duidelijk te zien aan de groeiende aantallen groente- en kruidentuintjes bij mensen in de achtertuin, op het dakterras of in volkstuintjes. De kweekkastjes, handige bloempotten, verticaal tuinieren oplossingen vliegen online en offline om te oren.
Eerder kwamen merken als Elho, Gardena en Esscher al met handige en mooie oplossingen voor de moestuin. Het kon daarom ook niet uitblijven dat het bekende merk Fiskars reageert nu op deze trend. Niet met bloembakken maar juist met een serie gereedschappen die speciaal zijn bedoeld voor gebruik in de moestuin. De zogenoemde Garden Light-producten maken tuinieren wel heel makkelijk: ze zijn licht in gewicht, voorkomen rugpijn en stimuleren ook kinderen mee te helpen in de tuin. En met hun lichte kleuren zien ze er ook nog eens stijlvol en hip uit, daar worden wij blij van!

Buitenleven | Het nieuwe moestuinieren - Woonblog StijlvolStyling.com

De Light-serie bestaat uit de volgende gereedschappen: een tuinspade, een plantspade, een spitvork, een schep, een hark, een bladhark, een rozenhark, een onkruidmes, een onkruidkoelie, een woeler, een hakker en een onkruidtrekker. De naam zegt het al een beetje: deze producten zijn de lichtste in hun soort, waardoor tuinieren alleen maar leuker en minder belastend wordt voor het hele gezin! Plezier en voldoening daar draait het tenslotte om bij moes tuinieren, niet om zwoegen en zweten voor een beetje resultaat.

Buitenleven | Het nieuwe moestuinieren - Woonblog StijlvolStyling.com

Het team van ontwerpers heeft heel goed nagedacht over ergonomie. De makkelijkste manier om de rug te beschermen is, naast de keuze voor het juiste gereedschap en een goede lichaamshouding, het gebruik van lichte gereedschappen met de juiste afmetingen. De handgrepen op de gereedschappen in de Fiskars Light-serie zijn net iets korter dan normaal en zijn gemaakt van aluminium. Ze liggen lekker in de hand en zijn ook eenvoudig op te bergen: ze kunnen worden opgehangen aan hun D-vormige handgreep of aan de ophangopening. De gereedschappen zijn wel licht, maar dankzij hun slijtvaste stalen uiteinden ook heel duurzaam. De gereedschappen zijn iets kleiner dan normaal, waardoor ze ook in een kleine tuin eenvoudig te gebruiken zijn. De Light-serie is niet geschikt voor zwaardere klussen zoals tuinieren in rotsachtige grond. Deze producten zijn ontworpen in dezelfde functionele stijl die kenmerkend is voor alle producten van Fiskars. Gereedschappen moeten tenslotte vooral praktisch zijn!

Fiskars Garden tuingereedschap is verkrijgbaar bij vtwonen en fonQ
Andere handige en hippe merken die ik aanraad op gebied van moestuinieren zijn:

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com