Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Plant & bloem styling / Tuintrends / Wonen en seizoenen / Woontrends / Zomer

Buitenleven | Passiebloem = zomerse terrasplant van 2015

Buitenleven | Passiebloem = zinderende zomerplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com
Buitenleven | Passiebloem = zomerse terrasplant van 2015. 
Één van mijn favoriete terras- & tuinplant de Passiflora, oftewel Passiebloem, is uitgeroepen tot terrasplant van het jaar 2015.
Ben jij ook jouw terras aan het klaar maken voor een zinderende zomer, dan mag volgens de laatste trends deze plant echt niet ontbreken. De Passiebloem is een ware ‘eyecatcher’ met spectaculaire bloemen die jou kunnen laten genieten van haar schoonheid tot ver in het najaar! Meer dan terecht dat de Passiebloem terrasplant van het jaar 2015 is geworden.
Wordt jij ook zo blij van deze schoonheid voor jouw tuin en terras? Kijk snel verder voor meer tuininspiratie en verzorging etc.   

Passiebloem

De Passiebloem (Passiflora) is een klimplant met bloemen in de kleuren wit, paars, roze en rood. De bloemen met stampers en meeldraden zorgen voor een adembenemend plaatje. Met haar krullende ranken grijpt de passiebloem zich automatisch vast aan piramiden, klimvormen, rekken, gaas en draden. Ondertussen verschijnen er continu nieuwe bloemen. Wil je een feestelijk accent op de zomertuintafel? Pluk eens een paar bloemen en laat ze in een schaal met water drijven.

Buitenleven | Passiebloem = zinderende zomerplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com

Trendy combinatie

De passiebloem met haar nonchalante, klimmende groeiwijze past heel goed bij de pure, robuuste, verwilderde en natuurlijke uitstraling van ‘Unexpected Wild’, één van de tuintrends van 2015. Zet de plant in een betonnen bak of een terracotta pot. Voeg daarbij hortensia’s of petunia’s met bloemen in alle schakeringen blauw om de sfeer te versterken. Siergrassen zorgen voor een luchtig accent.

Buitenleven | Passiebloem = zinderende zomerplant van 2015 - Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com

Tips

  • Geef de passiebloem een plekje in de volle zon.
  • Plant haar in een bak gevuld met potgrond voor kuipplanten. Zorg onderin voor afvoergaten met een bodempje potscherven of gebruik hydrokorrels. Overtollig (giet)water kan dan makkelijk weglopen.
  • Geef de passiebloem draden, een piramide, klimvorm of een rek, waar ze zich met haar ranken aan vast kan grijpen op weg naar de top.
  • De passiebloem is ook happy in een geveltuintje. Haal de tegels weg, vul een ruim plantgat met potgrond en zet de plant erin. 

Over de verkiezing Terrasplant van het Jaar

De verkiezing van de ‘Terrasplant van het Jaar’ is een initiatief van ‘Mooi wat planten doen’. Sinds 1998 buigt een jury van groenspecialisten zich jaarlijks over de vraag welke kuipplant het predicaat ‘Terrasplant van het Jaar’ krijgt. Daarbij spelen criteria als trends, bloei en gemak een belangrijke rol. De Passiebloem is de opvolger van de Lantana (2014).

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

 

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com