Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tuinieren

Buitenleven | Roos = Tuinplant vd Maand Mei

Buitenleven | Roos = Tuinplant v/d maand Mei

Buitenleven | Roos = Tuinplant van de Maand mei. (Klimrozen, stamrozen, struikrozen, trosrozen)
Mei is een heerlijke maand. De meeste tuinen komen nu echt tot bloei. Het grote geluksmoment is het moment dat de eerste roos bloeit. En moet deze nog niet uitgekomen zijn, dan laat dat moment vast niet dat meer lang op zich wachten. Met hun geur en kleur geven rozen het startsein van de bloeiende zomertuin. De roos, koningin der bloemen, mag eigenlijk in geen tuin ontbreken. Als Tuinplant van de Maand mei staat de roos daarom extra in de spotlights.

Altijd goed

Klimrozen, stamrozen, struikrozen, trosrozen… Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en maten dat ze eigenlijk in elke tuin passen. Je kunt er bovendien heel eenvoudig jouw eigen sfeer mee creëren. Ga je voor een vrolijke tuin? Combineer heel verschillende kleuren met elkaar. Toch liever een tuin vol luxe en comfort? Dan zijn witte rozen een goede keuze. Met bodembedekkende trosrozen en enkelbloemige rozen creëer je juist een verwilderde en natuurlijke sfeer.

Buitenleven | Roos = Tuinplant v/d maand Mei

Een goede start

Welke roos je ook kiest, de meeste soorten houden van een plekje in de zon. Het planten van rozen is een eenvoudig klusje. Maak de kluit flink nat, graaf een gat en zet de roos erin. Vul het plantgat aan met speciale rozengrond en geef een forse slok water. Vergeet niet dat rozen hongerige types zijn. Geef ze daarom ieder jaar in juli en maart speciale rozenvoeding.

Buitenleven | Roos = Tuinplant v/d maand Mei

Bron/ beelden: Bloemenbureau Holland – Mooiwatplantendoen.

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com