De Skimmia is een langzaam groeiende heester die nauwelijks last heeft van ziektes. Deze rijk bloeiende heester heeft bloemknoppen die al tijdens de winter duidelijk zichtbaar worden. En het mooie is ook nog eens dat deze zich niets van de vorst aantrekken.
Niet alleen goed in de volle grond doet de Skimmia het goed. Maar ook in balkonbakken of bloembakken op jouw terras of balkon.
Ook wordt deze mooie heester gebruik om een groenblijvende haag mee te creëren.
De mannelijke meeldraden moeten de vrouwelijke stampers bevruchten om mooie bessen te krijgen. Zet dus een mannelijk en een vrouwelijk exemplaar bij elkaar.
Een makkelijk te onderhouden heester is de Skimmia zeker want deze hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De Skimmia haag is op zijn allermooist als er ook nog eens sneeuw op ligt in de winter.
Standplaats in de tuin of balkon
Deze plant doet het ook prima op schaduwrijke plaatsen of in de halfschaduw.
- Skimmia japonica ‘Rubella’ is de mannelijke Skimmia.
Je herkent hem aan de rode kleur in de bovenste bladeren, kelkbladeren, bladstelen en bloemstelen. Oorspronkelijk komt deze uit China, en kwam in 1865 naar Europa, Frankrijk om precies te zijn. De bloemknoppen van de Skimmia japonica zijn in de winter karmozijnrood. Maar in het voorjaar wordt je daar in tegen verrast door heerlijk geurende ivoorwitte bloemen.
- Skimmia laureola heeft aromatische bladeren, zoet geurende bloemen en zwarte bessen. Deze soort wordt niet hoger dan 1 meter.
- Skimmia j. ‘Fragrans’bloeit witroze (80 cm).
- Skimmia j.’Ruby Dome’ bloeit witroze en wordt slechts 60 cm hoog.
- Skimmia j. ‘White Gerpa’. Zijn crèmewitte bloemen verschijnen bloeit al in maart. Deze soort wordt zo’n 80 cm hoog.
Beeld: foto 1 en 5 via Mooi wat planten doen