Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Review / Samenwerking / Tech & SMART Home / Tuinieren

Buitenleven | Super handig! De GARDENA EasyClean tuinstofzuiger

Buitenleven | Super handig! De Gardena EasyClean tuinstofzuiger © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 2

De afgelopen weekenden was het weer zover, de jaarlijkse ’touch-up’ van ons balkon. Voor het laatste jaar overigens want volgend jaar rond deze tijd zijn we volop bezig met verhuizen naar ons nieuwe huis. Geen nieuw huis met balkon maar wel met 102m2 tuin op het zuiden. Á fijn deze zomer genieten wij nog volop tussen het groen op playa del balkonia en dus zorgde ik dat als weer netjes was. Jammer alleen dat potten bijvullen en plantjes verpotten altijd zo’n troep geeft. Zeker op een balkon veeg je dit niet zomaar maar even weg. Onlangs liet op daarom mijn oog vallen op één van de nieuwste producten uit de GARDENA lijn; De EasyClean tuinstofzuiger. Dit leek mij super handig en GARDENA gaf mij de kans er één te testen. In deze blog mijn bevindingen. 

Tuinstofzuiger met pit

Wanneer er bij het verplaatsen of verpotten per ongeluk wat grond naast de pot valt of na een de winter je terras vol ligt met uitgebloeide bloemetjes is de EasyClean jouw beste schoonmaak vriend. De krachtige EasyClean zorgt binnen no-time voor een nette uitstraling van jouw tuin of balkon. Buitendat is hij ook reuze makkelijk als je weer eens met stokbrood in de weer bent geweest bij een barbecue feestje. Want ook dit soort kruimels zuigt hij moeiteloos op. Ook als het vuil nat of vochtig is! De EasyClean heeft de uitstraling van een kruimeldief voor binnenshuis en is ook nauwelijks groter dan dat. Opbergen van de EasyClean is dus geen punt en je kunt hem ook gewoon gebruiken binnenshuis.

Heb je kunstgras? Ook dan is de EasyClean super handig voor het schoonmaken hiervan.

Buitenleven | Super handig! De Gardena EasyClean tuinstofzuiger © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 2

Opladen en gaan!

De krachtige EasyClean van GARDENA werkt met een ingebouwde accu (18V/2,6 Ah). Fijn aan dit apparaat is dat hij een softgrip heeft en de bediening gaat eenvoudig. Buiten dat is hij niet heel zwaar, slechts 1,3 kg.

Express heb ik eerst de tuinstofzuiger een tijdje getest voor jullie. Mede om te kijken of ik hem daarna nog makkelijk schoon kreeg, want net als bij een kruimeldief moet je het bakje wat tevens het mondstuk is legen als hij vol is. Er zit een zogeheten EPA-filter vin de EasyClean wat ervoor zorgt dat kleine, opgezogen stofdeeltjes niet worden uitgeblazen maar in de opvangbak (0,7 liter) terecht komen. Vervolgens leeg je ‘m eenvoudig in de kliko of prullenbak. Wel goed boven de kliko houden want er kan stof opdwarrelen tijdens het legen.
Om hem op te laden zet je de EasyClean terug in de bijgeleverde houder, opladen duurt circa 4 uur. Met een opgeladen accu kun je 20 minuten actief zuigen geeft GARDENA aan. Maar in ons geval deden we zelfs nog langer met de accu.

Buitenleven | Super handig! De Gardena EasyClean tuinstofzuiger © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 2

Shoptip: De GARDENA EasyClean is ook als set verkrijgbaar met een borstel en een plat mondstuk voor het zuigen van lastig bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld in de auto. Ook dit hebben uitgeprobeerd nadat we naar de wasstraat waren geweest. Het gevolg een super schone achterbak. Ook heel fijn als je bijvoorbeeld een dagje naar het strand bent geweest en het halve strand hebt meegenomen in je tas of zoals ik vaak potgrond, planten en bloemen in je auto vervoert voor interieur projecten. Jouw auto is binnen no-time weer schoon met een beetje van GARDENA en een beetje handigheid van jezelf.

Conclusie

Mensen om mij heen moesten enigszins lachen toen ik zei een tuinstofzuiger te gaan reviewen, de eerste reactie was ‘wat moet je daar nou mee’. Dit totdat ze zagen waar het allemaal handig voor is! Het gevolg; Ik ben niet meer de enige in mijn omgeving met deze multifunctionele schoonmaak-krachtpatser voor binnen en buiten. De GARDENA EasyClean is voor mij absoluut een mooie toevoeging aan mijn GARDENA tuin collectie. Een apparaat waar ik vast ook als ik straks ga verhuizen naar een huis met een grote tuin ook met veel plezier gebruik van zal maken. Ik heb immers nog heel wat plantjes te verpotten 😉

Verkoopadviesprijzen

GARDENA EasyClean (incl. oplader) kost: € 119,99
GARDENA EasyClean set (incl. oplader, borstel en plat mondstuk) kost: € 129,99
Dit is inclusief 2 jaar garantie.
Verkrijgbaar bij o.a.: FonQ.nl

Deze review kwam tot stand in samenwerking met GARDENA. Kijk voor meer info op gardena.nl.  

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com