Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Buitenleven | Super snelle styling tips voor je tuin

Buitenleven | Een stijlvol terras met de zweefparasol - Woonblog StijlvolStyling.com

Wanneer de zon ineens daar is en iedereen gaat naar buiten krijg jij vast zin om jouw tuin of balkon een snelle make-over te geven zodat je meteen kunt genieten van het buitenleven. In deze blog daarom mijn super snelle styling tips voor jouw tuin of balkon. Zodat ook jij van buiten zitten een feestje maakt.

Buitenleven | Mediterraans genieten op je eigen balkon of terras - Woonblog StijlvolStyling.com - Styling & beelden SBZ Interieur Design

Pop that color! Kleur brengt de zon in de tuin

Aan de slag met kleur, want van kleur krijg je vanzelf de zomer in je bol. Dat betekend overigens niet dat je een circus aan felle kleuren hoeft te gebruiken. Ook met vergrijsde kleuren, pastellen en naturellen in combinatie met mooie natuurlijke materialen en fris groene planten kom je al een heel eind. Voor een wat stoerdere uitstraling qua kleur voeg je donker grijs of zwart toe aan de andere kleuren. Ben je meer van fleurigheid? Dan doet bijvoorbeeld zonnig geel het erg goed in combinatie met de graag geziene grote grijze vloertegels.

Denk ook eens aan spannendere combinaties die contrast brengen zoals die van donkergroen en warm rood. Of kies voor allerlei kleuren blauw in combinatie met zacht poeder roze. Een simpel kleuraccent kun je al toevoegen met mooie planten, sierkussens en accessoires. En… waan jij je al in de mediterrane?

Shop-the-look | Guidelight - Draagbare design lamp voor binnen en buiten // Lifestyle- & woonblog StijlvolStyling.com

Haal je woonkamer gevoel naar buiten

Het meest ideaal om buiten twee terrassen te creëren. Één om voor te eten en de ander om te loungen. Om het geheel aan te kleden kies je natuurlijk voor een mooie zweef parasol of zonnedoek. Maar ook een buitenkleed, kleine bijzettafeltjes of krukjes en voor de liefhebber is een hangmat een must!
Wist je trouwens dat er tegenwoordig heel veel all-weather sierkussens voor buiten verkrijgbaar zijn? Deze kleden je bank makkelijk aan en kunnen ook nog eens bij een kleine weersverandering buiten blijven liggen. Ze zijn namelijk zo weer droog na een zomerse regenbui. Combineer er één of meerdere mooie plaiden bij voor een knusse zomer avonden.

Verlichting brengt sfeer

Een veel vergeten element is goede verlichting. Het type licht, de lichtkleur en plek bepaald welke sfeer je neerzet. Het is daarom belangrijk om voldoende afwisseling te hebben en verlichting goed te verspreiden in je tuin. Denk aan op de grond, tussen de planten, aan de schutting en aan je gevel.

Voor een feestelijk gevoel kies je voor een lichtsnoer met lichtbolletjes, lampionnen of mooie lantarens. Deze kunt je bijvoorbeeld ook ophangen in je parasol voor en extra feestelijk effect.

Buitenleven | De nieuwe IKEA tuin collectie - Woonblog StijlvolStyling.com

Accessoires om mee te pronken

Kleed je hele tuin gezellig aan met accessoires en match deze met jouw accessoires in huis om binnen naar buiten te halen. De mooiste accessoires voor de tuin zijn lantarens maar natuurlijk ook mooie potten met grote planten, textiel, buitenbeelden en waterpartijen. Daarnaast kun je heel gemakkelijk afstylen met (stevige) glazen flessen, vazen en aardewerk. het hoeft niet eens zoveel te kosten om er echt wat leuks van te kunnen maken, combineer en leer! Om het af te maken is een vuurkorf natuurlijk super leuk of voor echt luxe een mooie buitenhaard. Voor de kookgek is een mooie barbecue of buitenkeuken een ware must-have die zeker niet mag ontbreken voor het ultieme zomer gevoel. Voor de muziek liefhebber is een draagbare radio super handig en leuk om in jouw tuin te zetten bij mooi weer. Want wat is nu een zomerse dag in de tuin of op jouw balkon zonder de juiste muziek op de achtergrond?

Fijne zomer!

Inspiratie blog in samenwerking met Solero.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com