Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Herfst / Samenwerking

Tuin inspiratie | Tips voor het inrichten van jouw veranda

Buitenleven | Tips voor het inrichten van jouw veranda - Woonblog StijlvolStyling.com (Manifesto Ortello Hangstoel Grey)

Manifesto Ortello Hangstoel Grey

Buitenleven | Tips voor het inrichten van jouw veranda.
Wil je ook in het najaar nog optimaal kunnen genieten van jouw tuin met het hele gezin? Dan is een veranda ideaal! Steeds meer tuinliefhebbers ontdekken dan ook hoe fijn het is om een veranda te hebben. Een veranda leent zich uitstekend om aan de slag te gaan met seizoensstyling. Tenslotte kun je jouw overdekte stuk tuin vrijwel helemaal inrichten zoals je dit ook binnenshuis kan doen. In deze blog leuke tips hoe je jouw veranda stijlvol kunt inrichten zodat je er 365 per jaar optimaal van kunt genieten.

Veranda’s in alle soorten en maten

Helaas hebben we niet allemaal een grote tuin waar meer dan voldoende ruimte is voor een complete veranda of overkapping. Ondanks dit kan een kleine veranda bevestigd aan jouw schuur in de achtertuin, ook heel erg knus en gezellig zijn. Het belangrijkste is dat jouw veranda een stevige fundering heeft zodat de vloer niet spontaan onder jou wegzakt als je gezellig met familie en vrienden geniet van een warme kop thee tijdens een mooie najaarsavond. In de meeste gevallen wordt de fundering van beton gemaakt en vervolgens komt hier nog een vloer over heen. Tegenwoordig is er een ruime keuze in tuintegels in allerlei stijlen. O.a. vind ik zelf de moderne tuintegels van vtwonen erg fraai. Ook kun je kiezen voor een houten ondergrond, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Vind je het allemaal wat klein ogen, schilder dan de vloer en wanden wit (of een andere lichte kleur) voor een ruimtelijk effect. Nog ruimtelijker is het om ramen in de zijwanden te plaatsen voor extra licht en ruimtelijk gevoel.

Buitenleven | Tips voor het inrichten van jouw veranda (tuinset: Manifesto Otello)

Manifesto Ortello loungeset

Tuinmeubelen op jouw veranda

Bij een kleine veranda kan een hoekbank met een kleine koffietafel uitkomst bieden. Ook een hangstoel welke je bijvoorbeeld in de hoek hangt is erg fijn. Heb je juist de ruimte? Dan heb je heel veel keuze in mogelijkheden voor het inrichten van jouw veranda. Denk aan een uitgebreide loungeset zoals de Manifesto Ortello te koop bij Kees Smit Tuinmeubelen. Tegenwoordig zijn er zelfs loungebanken van stoffen die het gehele jaar buiten kunnen blijven staan. Daarnaast kun je ook gaan voor meubels van kunststof vlechtwerk of teakhout.

Buitenleven | Tips voor het inrichten van jouw veranda - Woonblog StijlvolStyling.com

De Giardo Orlandi Island White

Verlichting

Niet geheel onbelangrijk, denk ook aan de verlichting voor jouw veranda. Je kunt hierbij denken aan spots of hanglampen.
Ook een open haard kan voor licht en gezelligheid zorgen.

De buitenkeuken

Verreweg de meeste mensen die kiezen voor een veranda doen dat nog met een andere reden; Ze houden van buiten koken. Een veranda leent zich hier uitstekend voor en buitenkeukens zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze zelfs volledig laten inbouwen  waardoor er letterijk een keukenblok ontstaat. Zelf vind ik dit echt super luxe en optimaal genieten van het buitenleven.
En zeg nou zelf zo’n veranda straalt al zoveel luxe uit dan maakt een buitenkeuken dit plaatje echt compleet, toch?

Buitenleven | Comfortabel en luxe in eigen tuin - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Hanging basket met Petunia planten

Style jouw veranda

Niet te vergeten; de styling! Want ‘Stijlvol Styling’ zou niet zo mogen heten als ik hier niet volop aandacht aan zou besteden. Sfeer aanbrengen in jouw tuin kan op talloze manieren. Of je nu van landelijk of modern houdt. Denk aan sierkussens voor jouw loungeset en een plaid. Voor een extra huiselijk gevoel kun je een tuinkleed of vloerkleed op de vloer leggen. Besteed daarnaast juist veel aandacht aan jouw tuintafel. Hiervan kun je de aankleding verzorgen met plantenpotten/ bloempotten met daarin bijvoorbeeld seizoensplanten. Ook lantarens, windlichtjes en kaarsen kunnen voor veel sfeer zorgen. Heb je geen tuintafel denk dan eens aan zogenoemde ‘hanging baskets’. Besteed ook aandacht aan de uitstraling vanaf de buitenzijde. Gordijnen welke je er makkelijk af kunt halen kunnen net dat extra luxe gevoel geven. Voor een meer knusse en romantische sfeer kun je kiezen voor een open haard of vuurkorf. Het openhaardhout kan dan tevens weer dienen als decoratie voor een stoere robuuste uitstraling. Meer beleving of een persoonlijke touch? Kies dan voor een schilderij of foto aan de muur welke geschikt is voor gebruik in de buitenlucht. Tot slot voor de water liefhebber; ook een kleine terrasvijver met daarin mooie waterlelies is mogelijk.

Seizoensstyling

Per seizoen kun je jouw veranda stylen, zo kun je in de herfst gebruik maken van pompoenen en kalebassen, in de winter van kerstlichtjes en een versierde dennenboom, in het voorjaar style je jouw tuintafel met lente bloembollen en in de zomer met een mooie buitenservies, bloemen, lantarens en windlichtjes. Zo kun je 365 dagen per jaar genieten van jouw veranda naar de sfeer van het seizoen.

Geniet van het buitenleven!

Gesponsorde blog in samenwerking met Kees Smit Tuinmeubelen

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com