Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Samenwerking

Buitenleven | Tips voor het kiezen van een parasol

Buitenleven | Kiezen van een parasol zoals de zweefparasol - Woonblog StijlvolStyling.com

Solero Laterna zweefparasol

Buitenleven | Tips voor het kiezen van een parasol.
Het einde van de winter is in zicht en dat betekent dat we ons langzaam aan weer meer met onze tuin en de inrichting van ons terras bezig zullen houden. Het is een gegeven dat wij met zijn allen veel tijd besteden aan het kiezen van de juiste tuintegels, tuinmeubilair en mooie plantjes. Echter, de parasol is vaak een ondergeschoven kindje waardoor nog wel eens een verkeerde keuze wordt gemaakt, vandaar deze blog. Want wil jij tijdens de mooie dagen ook loungen, eten, lezen en luieren op jouw terras? Dan is een parasol natuurlijk ideaal. Als ik alle typen parasols plus de bijbehorende voor- en nadelen zou gaan benoemen, dan wordt deze blog te lang. Daarom geef ik je in dit artikel vooral handige aankooptips en zet ik daarnaast de zweefparasol in de schijnwerpers. 

De juiste parasol kiezen, waar je let je op?

Wanneer je op zoek gaat naar een parasol is het belangrijk om eerst te bekijken waar deze moet komen te staan. Ook hoeveel zitplaatsen eronder moeten komen is goed om te weten. Omdat een parasol nogal een aanwezig object is, is het tevens niet onbelangrijk om te kijken welke maat, stijl en kleur bij jouw tuin zou passen. Ook de hoogte, het materiaal, de windrichting en de stand van de zon kunnen een rol spelen bij deze keuze. Heel wat om rekening mee te houden dus. Gelukkig hebben we in Nederland keuze uit een ruim aanbod aan typen parasols in alle maten, materialen en kleuren.

De zweefparasol – stijlvol & praktisch

Persoonlijk vind ik dat een zweefparasol een bepaalde mate van luxe gevoel aan je tuin of terras geeft. Het fijne is ook dat er zoveel keuze is in zweefparasols. De zweefparasol is verkrijgbaar in vele kleuren en maten en er is er altijd wel één die bij jouw tuin past. Bij een zweefparasol is het meest gehoorde ‘probleem’ dat deze door de wind zo heen en weer beweegt, dit kan heel vervelend zijn. Daarom moet je de voet van de parasol stevig vast zetten om te voorkomen dat deze omvalt. Om dit tegen te gaan kun je eventueel een vaste voet aanschaffen.

Buitenleven | Kiezen van een parasol zoals de zweefparasol - Woonblog StijlvolStyling.com

Solero Laterna zweefparasol

Tegenwoordig wordt ook comfort en duurzaamheid in de tuin steeds belangrijker. Daarop doorgaand; Een hele mooie en duurzame zweefparasol vind ik bijvoorbeeld de Solero Larena. Deze is niet alleen fraai om te zien, handig is ook dat hij verkrijgbaar is in verschillende trendy kleuren. Dit type heeft een waterafstotende stof en is kleurvast. Je wilt immers niet dat de stof door de zon verkleurt. Deze parasol heeft een intuïtieve bedieningshendel waarmee je de parasol moeiteloos kunt openen, sluiten en kantelen. Je kunt de parasol ook nog eens 360 graden roteren. Solero levert bij het type Laterna gratis parasol verlichting, dit is erg fraai en handig! Wanneer het slecht weer is dan kun je de zweefparasol opbergen in een speciale beschermhoes.

Leuk om te zien is ook het 3d ontwerp van deze Laterna zweefparasol:

Shoptip:
Ben je op zoek naar een stijlvolle parasol? Bij Solero vind je groot aanbod aan keuzetypen en uitvoeringen, zowel voor particulieren als professionele toepassingen. Kijk voor meer informatie en producten op: parasols.nl.

Wil je meer weten over het type Solero Laterna? Bekijk dan ook eens het onderstaand filmpje bij deze fraaie zweefparasol.

Handtekening Susanne

Bron en beelden: Solero | Dit is een gesponsorde blog i.s.m. Solero Trading B.V. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com