Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tuinieren

Buitenleven | Tips voor een luxe tuin

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

De tuin is voor veel mensen een van de plekken thuis waar ze het beste tot rust komen. Als het mooi weer is, is het heerlijk om van de zon en de buitenlucht te genieten in de tuin. Daarom is het een goed idee om in je tuin te investeren, zodat het een oase van rust, schoonheid en luxe zal zijn. Om een luxe sfeer te creëren in de tuin, hoef je niet perse een groot budget te hebben. Vaak is een investering in een paar elementen al genoeg om je tuin er luxueus uit te laten zien. In deze blog geven we je tips!

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen hebben een grote invloed op de uitstraling van je tuin. Het is daarom ook aan te raden om als eerste te investeren in een luxe tuinset. Kies voor mooie materialen, zoals blank hout of linnen. De materialen van het tuinset bepalen namelijk hoe luxe je tuinmeubelen er uit zien. Er zijn verschillende opties voor tuinmeubelen. Je kunt kiezen voor een loungeset, waarbij comfort centraal staat. Vind je het echter prettiger om aan een tafel te zitten, dan zijn er ook veel mogelijkheden voor mooie tuinsets bestaande uit een tuintafel met bijbehorende stoelen. Het is in ieder geval belangrijk om de eenheid tussen je tuinmeubelen te behouden, door steeds voor dezelfde materialen en kleuren te gaan. Dit zorgt voor rust en een luxe uitstraling van je tuin.

Tuin ontwerp en styling SBZ Interieur Design

Inrichting van je tuin

Denk voor de aanleg van de tuin goed na over de indeling en inrichting van je tuin. Om een luxe effect te bereiken, geldt de regel less is more. Zorg voor een duidelijke afbakening van perkjes en zithoeken. Als de tuin er overzichtelijk en niet te vol uitziet, zal dit zorgen voor een nette uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een zithoekje met tegels, een gazon en een paar kleinere perken met planten. Qua planten is het belangrijk om goed op te letten welke planten mooi bij elkaar staan. Wissel af in vormen en hoogte, zodat de perkjes er wat speels uit zullen zien. Als je niet van perkjes houdt, kies er dan voor om wat planten in potten in de tuin te zetten. Het is een aanrader om voor exotische planten te gaan, zodat je direct een vakantiegevoel in je tuin zult krijgen. Let hierbij wel op het Nederlandse weer, niet elke exotische plant kan daar tegen. Als laatste is het ook belangrijk om aandacht te blijven besteden aan de verzorging van je tuin. Zorg ervoor dat er geen onkruid staat, het gazon regelmatig gemaaid wordt en vallende bladeren niet te lang blijven liggen. 

Accessoires

Accessoires hebben ook een grote invloed op hoe je tuin overkomt. Het is mooi om je tuinmeubelen aan te vullen met bijbehorende accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie lamp op tafel, of een lampjesslinger om op te hangen. Als je voor extra comfort wil gaan, denk er dan eens over na om een hangmat op te hangen. Zorg er wel voor dat de accessoires in het kleurenpalet van de tuin passen, en de tuin niet te vol zal staan door de accessoires. Wil je graag wel wat extra kleur toevoegen, kies dan bijvoorbeeld voor kleine kleuraccenten in tuinkussens of tuinkaarsen. 

Blog in samenwerking met Fonteyn
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com