Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Tuin inspiratie | Tuinhuis op een leuke manier inrichten

Buitenleven | Stadstuinieren met balkongereedschap - Woonblog StijlvolStyling.com
Heb jij een tuinhuisje in de tuin staan, en wil je daar voor de herfst/winter nog iets leuks mee doen? Misschien gebruik je het tuinhuis nu alleen maar als opberghok voor de fietsen, de tuinkussens en wat tuingereedschap. Zonde! In dit artikel laat ik je zien wat je nog meer met een simpel tuinhuis kan doen.


Tuinhuis om in te tuinieren

Houd je van tuinieren en ben je graag in de weer met stekjes of het kweken van eigen kruiden, groente en fruit? Dan is een tuinhuis speciaal ingericht om in te tuinieren een must! Richt het tuinhuis in met een groot en stevig werkblad, een wastafel en voldoende planken waar je alle potjes, zaden, gereedschappen en kleine tuinkasjes op kwijt kan.
  
Voor mensen die dromen over wat extra ruimte lekker in te ontspannen kan een tuinhuis ook dé oplossing bieden. Richt je tuinhuisje in als relaxruimte! Denk aan een mooie ruimte waar jij je helemaal kan terugtrekken met een boek, een lekker muziekje en een goed glas wijn. In Engeland doen ze dat al jaren. Daar zijn veel tuinhuisjes en priëlen omgetoverd tot schattige theehuisjes. Waarom niet gewoon in je achtertuin?

Tuinhuis inrichten voor de gasten  

Heb je regelmatig logees over de vloer en zou een extra logeerkamer uitkomst bieden? Een iets groter tuinhuis is goed om te toveren tot luxe maar eenvoudig gastenverblijf. Daarbij is dit een relatief goedkoop en functioneel idee. Let wel extra op zaken als een goede isolatie en de aanleg van elektriciteit. De inrichting houd je strak en eenvoudig. Een extra tip: schilder de gehele binnenkant helemaal wit. Dit geeft optisch ook meer ruimte.
Werk je regelmatig vanuit huis, dan weet je vast wel dat een goede werkkamer enorm belangrijk is. Het liefste een ruimte waar je in alle rust kan werken en waar alle spullen dicht bij elkaar liggen. Ook dan kan een tuinhuis de oplossing zijn! Wat dacht je van een tuinkantoor met een goed bureau, ingebouwde boekenkasten en een mooi uitzicht op de tuin. Hier kan jij uren achter elkaar ongestoord werken.
 

Volop tuinhuis inrichting ideeën

De bovenstaande ideeën zijn nog maar een paar voorbeelden van wat je met je tuinhuis kan doen. Andere leuke tuinhuis inrichtingen zijn bijvoorbeeld een speelkamer voor de kinderen, een atelier of als hobbyruimte. Gebruik je creativiteit en probeer het tuinhuis zo praktisch mogelijk in te richten.
Succes!
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com