Menu

1074

Van 26 februari t/m 1 maart is het tijd om inspiratie op te doen voor het buitenleven en je droomtuin op TuinIdee 2015. Het grootste tuinevent van het jaar heeft als thema ‘Leve de tuin’ en stelt tuinbeleving centraal. De gevarieerde inspiratietuinen op TuinIdee nemen je mee in een unieke beleving van de tuin met bijvoorbeeld zingende vogels, kabbelend water, geuren en eetbare planten. In de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch zijn op 25.000 m2 diverse tuinstijlen, trends en bijzondere of verrassend toegepaste tuinplanten te beleven. In totaal presenteren zo’n 250 exposanten hun noviteiten en producten op gebied van terrasoverkappingen, tuininrichting, onderhoud, styling en groen.

Inspiratie
De tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab hebben de inspiratietuinen en bijzondere exposities ontworpen. Een greep uit de boeiende voorbeeldtuinen:

* FlowerPowertuin – een tuin met een collectie planten in geestverruimende kleuren en geuren
* Speeltuin – een tuin waar je in kunt spelen op elementen uit de natuur zoals een klimboom
* Plantenproeverij – de eetbare tuin met vergeten groenten en bijzondere kruiden
* Lusthof – een tuin vol plantaardige verleiders

Een belangrijk uitgangspunt voor deze tuinen is een hoofdrol voor groen. Je kunt direct aan de slag omdat elke voorbeeldtuin voorzien is van een ontwerp, een lijst van gebruikte planten en materialen met een budget indicatie.

TuinIdee-2015-009-WEB

Tuintheater
In het Tuintheater verzorgt hovenier Jurgen Smit dagelijks de presentatie van een gevarieerd programma en geeft uitleg over snoeien. Ook tv-tuinman Rob Verlinden en groenstylist Romeo Sommers geven presentaties. In het TuinLab krijg je praktische adviezen van o.a. kwekers en tuinontwerpers.

Praktisch
TuinIdee 2015 is van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag 27 februari zelfs tot 22.00 uur. Entreeprijs € 11,50 in de voorverkoop via de website van Tuinidee of € 16,- aan de kassa, kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

Ben je gek op buitenleven maar niet in de gelegenheid om naar het grootste tuinevent van het jaar te gaan?
Hou Stijlvol Styling dan goed in de gaten want ik heb mijn pers-bezoek aan Tuinidee 2015 wel al in de planning staan.
Alle tuintrends en wetenswaardigheden die ik op doe tijdens Tuinidee 2015 deel ik uiteraard naderhand met jullie.

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com