Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tuinieren / Tuintrends / Woontrends

Tuin inspiratie | Tuintrends versus tuin beplanting

Buxus bollen - tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Buxus bollen (bron onbekend)

Wanneer het voorjaar weer meer en meer in zicht komt zullen de meeste tuinliefhebbers ‘kriebels’ gaan krijgen om lekker buiten in de tuin aan de slag te gaan. Ik zocht voor jullie uit wat de tuintrends 2015 zijn op gebied van beplanting, tuin inrichting en tuin accessoires. Omdat het nogal wat tuintrends zijn en om het overzichtelijk te houden in dit artikel de tuintrends voor 2015 op gebied van beplanting. 

Tuintrend 1 – beplanting: Buxus bollen

Was de buxus ooit nog de plant voor een haagje of als bolvorm in een pot te zetten. In 2015 zien we de Buxus in een nieuwe stijl in de tuin verschijnen. Namelijk als bijna ‘rollend’ ronde ballen. Deze stijl combineer je met weelderige en lichte planten.
Snoeitijd van de Buxus is in mei, juli en september.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet lastig. Begin altijd aan de bovenkant en snoei zo langzaam langs de zijkanten naar beneden. Bekijk tussendoor de Buxus van een afstand om beter te zien of de vorm zo wordt als je zou willen.
Je kunt draadvormen bij het tuincentra kopen als handig hulpmiddels bij het krijgen van de juiste vorm in jouw Buxus.

Naaldbomen in de tuin - tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Plant for Places

Tuintrend 2 – beplanting: Naaldbomen voor in de tuin

Naaldbomen zijn weer terug van weggeweest. Vooral de Pinus sylvestris ‘Watereri’ is één van de bomen van 2015.
Naaldbomen zijn niet alleen mooi met de december feestdagen om te verlichten. Ze geven je ook een ouderwets gezellig gevoel en brengen een heerlijke geur in de tuin. Naast bomen zijn er ook laagblijvende naaldbomen zoals de Pinus strobus wat meer een bodembedekker is en het prachtig doet in borders.

De tuintrends voor 2015 - door Stijlvol Styling Woonblog

Beeld: TuinierenNL

Tuintrend 3 – beplanting: weelderige borders

Saai zal je tuin niet worden met deze trend. De tijd dat je maximaal twee soorten planten keurig in lijn met elkaar in een border planten is nu toch echt voorbij. Wilde, transparante en geweven borders zijn helemaal ‘hot’ in 2015. Om zo’n mooie weelderige border te krijgen gebruik je als basis bodembedekkers en grassen in combinatie met hogere bloemen als: salie, iris, en papaver. Ook heel mooi zijn bijvoorbeeld Heuchera en Echinacea. 

Heerlijke-groene-tuin.1361785140-van-Ierus

Beeld: BHG

Tuintrend 4 – beplanting: groene planten en bloemen

Groen is hip! Niet alleen groen in huis maar ook in de tuin. Letterlijk groen want een tuin vol groene beplanting kan zo mooi zijn! Denk bijvoorbeeld aan mooie grassoorten van fijn tot met een weelderige spriet. Ook Varens doen weer helemaal mee in 2015.
Ga ook eens voor groen kleurige bloemen in verschillende tinten. Zoals de sneeuwbal, tulp ‘spring green’,  lupine, Euphorbia en vrouwenmantel. Wil je een vergelijkbare aanblik maar toch wat meer variatie dan passen gele en witte bloemen mooi bij deze stijl zonder een compleet andere look te gaan geven aan jouw tuin.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com