Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Populair op Stijlvol Styling / Tuintrends / Woontrends

Tuin inspiratie | Tuintrends – tuin inrichten en accessoires

Beeld: Clausdalby

Beeld: Clausdalby

De tuintrends beloven ons veel gezelligheid op ons terras in eigen tuin. Samenzijn is belangrijker dan ooit en waar kan dat nou buiten fijner als in jouw eigen stijlvol ingerichte tuin. Bij de tuintrends van zie je veel materialen en kleuren terug die ook bij de interieurtrends 2015/2016 van toepassing zijn. Denk aan koper en goud tinten maar ook het botanische met veel weelderigheid en groen is helemaal hip voor de tuin. Eerder schreef ik al over de tuintrends voor op gebied van beplanting en vandaag zijn de tuin inrichten en de tuin accessoires aan de beurt. 

Tuintrends – inrichting 1: Veranda en patio

Veranda’s zijn helemaal anno 2015, door de verschillende seizoenen heen genieten van het buiten samen zijn onder een fraaie overkapping.
Hier hoort natuurlijke een goede tuinset of lounge set bij om het geheel af te maken, meubels mogen anno 2015 een mix en match zijn van verschillende materialen en types. Bijvoorbeeld vintage in combinatie met nieuw. Ook zie je steeds meer buitenkeukens om het buitenleven nog aangenamer en gezelliger te maken.
Deze zijn er tegenwoordig voor zowel grote als kleine tuinen.

Shoptip: Genieten van het buitenleven doe je met een veranda. O.a. te koop bij Fonteyn.nl, de online outdoor living mall voor o.a. tuinmeubelen en veranda’s.

Tuintrends 2015 - Veranda en Patio tuin - Stijlvol Styling

Beeld: Elitstil

Tuintrends 2015 - Veranda en Patio tuin - Stijlvol Styling

Beeld: Dintelo

Tuintrends – inrichting 2: Tuinhaarden

Genieten van een lange zomer avond of juist midden in de winter in jouw eigen wintertuin, kan met een mooie tuinhaard!
Deze zijn er tegenwoordig in vele verschillende soorten, maten en materialen.

Shoptip: Tuinhaard en/of barbecue bestellen? – Hier vind je alle tuinhaarden en barbecues van Sfeertjemaken.
Ook voor sfeervolle fakkels en buitenkaarsen kun je bij Sfeertjemaken terecht. Op deze pagina vind je onder andere paraffine fakkels, paraffine buitenkaarsen, zweedse fakkels en openhaardhout.

Tuintrends 2015 - tuinhaard - Stijlvol Styling

Beeld: Intratuin

Tuintrends 2015 - tuinhaard - Stijlvol Styling

Beeld: Marktplaats

Tuintrends 2015 - tuinhaard - Stijlvol Styling

Beeld: Tuin&Terras

Tuintrends – inrichting 3: Natuurlijke bestrating

Al jaren zag je bij tuintrends strakke grote grijze of zwarte tegels, maar is die trends toch echt voorbij. Natuurlijke bestrating  van natuursteen die als ‘stapstenen’ met grind ertussen worden gelegd, maar ook hardsteen en kinderkopjes zin weer in de tuinmode.  Nog natuurlijker; Boomstam schijven als tegels in de tuin.

Tuintrends 2015 - natuurlijke bestrating - Stijlvol Styling

Beeld: Metrik

Tuintrends 2015 - natuurlijke bestrating - Stijlvol Styling

Beeld: Hometalk

Tuintrends – inrichting 4: Hoogte verschillenden in de tuin 

Hoge borders voor de planten, een verhoogd terras met een natuurstenen trap, een verhoogde vijver-rand of een klein opstapje naar een hoger gelegen plekje in de tuin. Hoogte verschillen in de tuin voor een speels effect zijn de tuintrend van 2015!

Natuurlijke bestrating - Tuintrends 2015 - Stijlvol Styling

Beeld: Pinterest bron onbekend

Beeld: Mydesignchic

Beeld: Mydesignchic

Tuintrends 2015 - natuurlijke bestrating - Stijlvol Styling

Beeld: jmeissner

Tuintrends – inrichting 5: Verhoogde en ronde vijvers

Afgelopen jaren zagen we rechthoekige vijvers vaak in het midden van het pad of in het verlengde van de tuin. Dit jaar zul je opvallend veel ronde vijvers zien die vaak een verhoogde rand hebben (boven de grond uitstekend). Bij een natuurlijke tuin gaat een vijver als deze heel erg mooi op in de beplating. Heb je een strakke tuin? Dan werkt een ronde hoge vijver heel erg goed om een zachtere uitstraling aan de tuin te geven.
Een ronde vijver maak je al gemakkelijk met een ronde kunststof kuip.

Tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog - Ronde vijver

Beeld: Stylowi

Tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog - Ronde vijvers

Beeld: Philippe Perdereau

Tuintrends 2015 – Tuin accessoires en decoratie

Tuintrends – accessoires 1: Natuurlijke stijl, vintage en handgemaakt

Natuurlijke en handgemaakte materialen staan centraal in 2015. Naast een weelderige tuinbeplanting zie je ook veel handgemaakte en natuurlijke accessoires, denk aan verweerde (terracotta) potten voor een nonchalante look, maar ook stenen en glazen vazen. Ook niet meer weg te denken in een natuurlijke tuin; Vogelhuisjes en insectenhotels. Textiel als geweven linnen en katoen passen ook helemaal bij een natuurlijke tuin inrichting, deze voeg je toe met kussens en bijvoorbeeld plaids.

Vintage en handgemaakt is zowel op interieur als tuin gebied een absolute trend. Het hergebruiken van materialen hoort helemaal bij het bewust en duurzaam/verantwoordlijk leven. Op rommelmarkten of simpelweg op zolder kom je soms verassend leuke accessoires tegen die perfect passen in een vintage tuin (of interieur). Denk ook aan meubels en accessoires die een vintage (retro) uitstraling hebben maar niet oud zijn, ook deze horen er helemaal bij. Vele bekende woonmerken spelen hier nu al op in met accessoires van nieuwe makelij met bijvoorbeeld een verweerde of klassieke look.

Vintage tuin - Tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog

Beeld: Pinterest bron onbekend

Vintage tuin - tuintrends 2015 - Stijlvol Styling Woonblog

Beeld: thefrenchinspiredroom

Tuintrends – accessoires 2: Metallic kleuren

Metallic kleuren als koper en goud zijn niet alleen een ware interieurtrend in 2015, ze zijn ook zeker een tuintrend aan het worden. Hierdoor zie je steeds meer metallic accessoires geschikt voor de tuin. Met koper en/of goud tinten voeg je niet alleen een rijk/luxe gevoel toe, maar ook vooral warmte en gezelligheid!

madam stoltz windlicht 17 cm stelton-olielamp-18-5-tp_591953076361969092f

 

Shoptip: Zoek je koper of goud kleurige tuinaccessoires? Bij vtwonen vind je o.a. trendy windlichten in koper en goud tinten, geschikt voor de tuin.
Ook deze gave olielamp met koperkleurige voet is fraai voor tijdens de lange zomeravonden op jouw eigen terras.

 

 

Koper in de tuin - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: Lisacoxdesign

Koper in de tuin - Stijlvol Styling Woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: seasons

Tuintrends 2015 - koper en goud in de tuin - Stijlvol Styling

Beeld: lunaandcloeweddings

Tip! Zoek jij mooie nieuwe tuinspullen en accessoires voor een stijlvol buitenleven?
Kijk dan ook eens op de nieuwe tuinwinkel tips pagina van Stijlvol Styling. Hier vind je naast de bovengenoemde shoptips nog veel meer woonwinkel en tuincentra tips waar je terecht kunt voor de inrichting van tuin, terras of balkon.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com