Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Verlichting

Tuin inspiratie | Verlichting in de tuin

Buitenleven | Verlichting in de tuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | Verlichting in de tuin.
Verlichting in de tuin is minstens zo belangrijk als binnenhuis, niet alleen om prettig buiten te kunnen zitten in de avonduren, maar ook om in de winter niet tegen een ‘donker gat’ aan te kijken door het raam. In buitenverlichting is heel veel keuze. Voor iedere tuinstijl is wel een geschikte lamp verkrijgbaar. Ook qua materialen is er heel veel keuze zoals metaal, aluminium, brons en zelfs  vandalisme bestendig pvc.
Zelf maken wij voor interieur projecten waarbij wij ook het terras, de veranda of het balkon stylen, gebruik van LED lichtbronnen. Deze zijn voor buiten inmiddels steeds populairer aan het worden. Niet gek want een goede LED lichtbron geeft net zo’n mooi licht als de oude gloeilamp maar gaat veel langer mee. Ook spaarlampen voor buiten worden nog steeds veel toegepast.

Wat erg handig is, is een buitenlamp met sensor of bewegingsmelder. Zo sta je nooit meer in het donker naar je sleutelbos te zoeken en krijgen inbrekers minder makkelijk de kans om ongezien in te breken wanneer het donker is. Ook tuinspots als verlichting langs de vijvers, het tuinpad en terras zorgen er niet alleen zodat je ziet waar je loopt. Maar ook dat je kunst en mooie planten perfect kunt uitlichten en de tuin een hele eigen en luxe uitstraling krijgt.

Wil je standaard jouw tuin of terras verlichten als het donker gaat worden? Dan is een lamp met schemerschakelaar ideaal. Wanneer het buiten gaat schemeren, gaat de lamp automatisch aan en bij daglicht weer net zo makkelijk uit. Ondanks dat mensen denken dat niet zo is, deze buitenverlichting met schemerschakelaar is juist heel zuinig en milieubewust omdat je hem nooit onnodig laat branden.

Shoppen voor buitenverlichting

Nadat je hebt bepaald wat voor type verlichting het beste bij de tuin en jouw wensen past. Kun je op zoek gaan naar buitenverlichting. Dit kan in winkels als bouwmarkten en tuincentra, maar ook zeker online. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het brede assortiment tuinverlichting bij Rietveld Licht & Wonen. Hier kun je tuinverlichting vinden in vele stijlen en met verschillende functionaliteiten zodat je de verlichting perfect kunt afstemmen op jouw tuin of terras.

Gesponsorde blog i.s.m. Rietveld Licht & Wonen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com