Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Buitenleven | Buiten eten en loungen

Buitenleven | Buiten eten en loungen - Woonblog StijlvolStyling.com

Buitenleven | Buiten eten en loungen.
De zomer is echt begonnen, en ook al zijn er mooie en minder mooie zomerdagen. Ik weet niet hoe dat bij jou is maar ik heb al menig keer buiten gegeten en genoten van zwoele zomer avonden op ons balkon. Om optimaal te kunnen genieten is het natuurlijk heel erg fijn als je een goede tuinset hebt, eentje die past bij jouw wensen en al helemaal past bij de stijl van jouw tuin of terras. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel tuinsets verkrijgbaar in ook nog eens allerlei verschillende stijlen; Van landelijk tot modern. Naast de bekende diningset en loungeset kun je ook kiezen voor een dining loungeset. In deze blog vertel ik je in samenwerking met tuinmeubel specialist Kees Smit Tuinmeubelen meer over de verschillende type tuinsets en welke momenteel volop verkrijgbaar zijn. 

Ontspannen zitten op de loungeset

De standaard loungeset bestaat vaak uit een (hoek)bank en lage tafel eventueel aangevuld met royale stoelen en een hocker.
Deze set is ideaal om voor je gevoel binnen naar buiten te halen en hiermee een huiskamergevoel in eigen tuin of op het terras te creëren. Handig en fijn voor het hele gezin tijdens lange zomer avonden en het zit heel gezellig/ knus wanneer je familie en vrienden over de vloer hebt.

Eten aan de diningset

Als je vaak buiten eet dan is een diningset eigenlijk een betere keus dan een loungeset, zeker als je maar voor één van de twee plek hebt. Een diningset, in de volksmond ook wel ‘standaard tuinset’ genoemd, bestaat uit een tafel en ‘standenstoelen’ of stapelbare stoelen. Grootste voordeel is dat je niet zoals bij een loungeset met het bord op schoot hoeft te eten, het zit comfortabel en eet ontspannen. Zeker wanneer je graag uitgebreid dineert of zeer regelmatig de barbecue aansteekt is een diningset een hele goede keuze.

Buitenleven | Buiten eten en loungen - Woonblog StijlvolStyling.com

Nieuw! De dining loungeset

Het nieuwste van het nieuwste op tuinmeubel gebied is de dining loungeset. Een combinatie van een loungeset en een diningset. Door de verhoogde tafel kun je er gemakkelijk aan eten en naderhand toch lekker blijven loungen met een kop koffie of thee op een royale loungebank. Zeker voor diegene die niet zowel een diningset als loungeset kwijt kunnen maar wel willen loungen en buiten eten tegelijk is dit de ideale oplossing! Ondanks dat een dining loungeset nog vrij nieuw is, heeft Kees Smit Tuinmeubelen al meerdere types en combinaties in haar assortiment. Bijvoorbeeld de stoere ROUGH-L tafel van teakhout, of de  Bolano tafel gemaakt van polywood. Zo creëer je alleen al door een andere tafel bij de loungeset te combineren al snel een totaal andere look & feel. Het leukste is natuurlijk om het geheel aan te kleden met tuinkussens naar smaak, mooie potten en planten, sierkussens en lantarens met een theelichtje erin voor de extra gezellige zomer avonden.

Buitenleven | Buiten eten en loungen - Woonblog StijlvolStyling.com

Zo zie je maar, waar je voorkeur ook naar uit gaat op tuinmeubel gebied is er voor ieder wat wils verkrijgbaar.
Fijne zomer!

Blog in samenwerking met Kees Smit Tuinmeubelen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com