Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Wintertuin

Buitenleven | Viooltje brengt kleur in de tuin of balkon

Buitenleven | Viooltje brengt kleur in de tuin of balkon - Woonblog StijlvolStyling.com

Nu de tuin volop in de herfstsfeer is veranderd er heel wat. Maar wil je toch nog wat kleur behouden in de tuin dan is er een hele simpele oplossing: Violen. Want deze sterke najaars- en winterbloeier blijft tot in ieder geval de winter invalt jou tuin of balkon flink (bij)kleuren. 

Viooltje veelzijdig leuk & hip

Het viooltje zet je bij voorkeur in de volle grond, in bakken of potten op balkon of terras. Sterk als de viool is kan deze zelfs de winter overleven. Daarnaast is er heel wat keuze, zo zijn er gele, witte, roze, blauwe, oranje en rode kleuren. Violen met ‘oogjes’ of gevlekt geven extra contrast en maken de bloem mooier en unieker. Ook is er keuze uit dubbel bloemige, grootbloemige en kleinbloemige violen. Voor de liefhebber zijn er hangende violen.

Geef jou violen een mooie plaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg wel dat je deze plant regelmatig water blijft geven en dat je voedzame potgrond gebruikt. Wil je extra lang genieten tijdens het seizoen van jou violen? Neem dan regelmatig de uitgebloeide bloemetjes weg. Goed om te weten: doorgaans is de bloei pas in het late voorjaar echt afgelopen. Verzorg je ze goed dan kun je dus zeker een half jaar van jouw violen genieten.

Beelden: Bloemenbureau Holland – Mooi wat planten doen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com