Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Buitenleven | Onderhouden van je tuinmeubelen

Beeld: georgicapond

Buitenleven | Onderhouden van je tuinmeubelen.
Nu het zomer seizoen is aangebroken gaan wij met zijn allen hopelijk weer volop gebruik maken van ons balkon, terras en de tuin. Echter om optimaal te kunnen genieten is het soms geen overbodige klus om eerst maar eens flink op te ruimen en vooral jouw tuinmeubels een goede onderhoudsbeurt te geven. In deze blog daarom volop onderhoudstips in samenwerking met luxe tuinmeubel specialist; Fogo Loungesets. Fogo Loungesets zorgt voor een kwalitatief hoog maar toch ook betaalbaar buitenleven. Zij zijn leverancier van o.a. loungesets, lounge bars, dinner sets, loungebanken en buitenhaarden.

Buitenleven | Onderhouden van je tuinmeubelen - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: greigedesign

Verschillende tuinmeubelen

Zoals je wellicht weet zijn er heel veel verschillende soorten tuinmeubelen. Per tuinmeubel verschilt het echter nogal wat de eigenschappen zijn en wat ze aan onderhoudt nodig hebben. Dit zijn de meest voorkomende materialen voor tuinmeubelen en hoe je ze het beste schoon en mooi kunt houden:

– Wicker

Wicker is een kunststof vezel die veel wordt toegepast binnen de tuinmeubel industrie. Het lijkt heel erg op rotan, echter rotan is hout en hiermee veel gevoeliger voor weersinvloeden. Tuinmeubels van wicker zijn over het algemeen lichtgewicht omdat het binnen frame dat bepalend is voor de vorm vaak van aluminium is gemaakt. Dit maakt dat deze meubels makkelijk verplaatsbaar zijn. Tuinmeubels gemaakt van wickers zijn over het algemeen enorm onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Vuil kan verwijderd worden door de meubelen te reinigen met lauw warm water en een zachte spons of doek. Daarnaast kun je zo nu en dan gebruik maken van een textileen reiniger voor wicker tuinmeubels. Hiermee geef je jouw tuinmeubels een nieuwe beschermlaag.

– Teak hout

Teak hout is mijn persoonlijk favoriet, dit komt door de natuurlijke, stoere en luxe uitstraling. Teak hout heeft eigenschap dat het hout langzaam grijs verkleurt door de weersinvloeden. Dit maakt dat je stoere tuinmeubels krijgt die er op ten duur doorleeft uit gaan zien. Wil je dit niet? Dan kun je dit voorkomen door een behandeling met een speciale teakolie of teak reiniger. Deze zorgt ervoor dat de originele kleur behouden blijft. Niet zo onderhoudsvriendelijk als bijvoorbeeld wicker maar wel heel duurzaam en natuurlijk van uitstraling.

– Aluminium

Aluminium is over het algemeen erg onderhoudsvriendelijk. Maar om nog langer van deze licht gewicht meubels te genieten kun je ze schoonmaken met een niet agressieve aluminium, chroom of RVS reiniger. De zitting en rugleuning is bij aluminium stoelen vaak gemaakt van textileen of kunststof welke je kunt schoonmaken met een textileen reiniger net als bij wicker.

– RVS & staal

Ook onderhoudtsvriendelijk zijn stalen tuinmeubels, deze hebben vaak een kwalitatief goede coating die de meubelen beschermt tegen de buitenlucht. Schoonmaken doe je het beste met een niet agressieve sopje. Voor RVS geld een andere aanpak, want deze meubels beschikken vaak niet over een beschermlaag met als gevolg zogenoemd ‘vliegroest’. Vliegroest kun je verwijderen en voorkomen met aluminium, chroom en RVS reiniger. Zo blijven ook je RVS tuinmeubels in goede conditie.

Buitenleven | Onderhouden van je tuinmeubelen - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Justasmidgen

Tot slot

Wanneer je huidige tuinset of loungeset echt aan vervanging toe is, schroom dan niet om jezelf en je gezin te verwennen met een mooie nieuwe tuinset of loungeset. Dit maakt ontspannen in de tuin een stuk fijner en daarnaast staat zo’n nieuwe tuinset of loungeset op je terras of in de tuin een stuk stijlvoller als een oude opgebruikte. Goed om te weten: Bij Fogo Loungesets heb je ruime keuze aan betaalbare mogelijkheden en kun je ook nog eens zelf jouw ideale set samenstellen. Ideaal toch!?

Namens Fogo Loungesets en mijzelf wensen wij je een hele fijne zonnige zomer, ‘happy cocooning’!

Gesponsorde blog in samenwerking met Fogo lougesets.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com