Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Plant & bloem styling / Tuintrends

Buitenleven | Zonnetje in de tuin met de Zonnebloem

Buitenleven | Interieur | Zonnetje in de tuin en jouw interieur met de Zonnebloem.
Wanneer de zomer volledig in het water valt door Hollands zomerweer, kunnen we allemaal wel een extra vrolijk zonnetje in de tuin of op het balkon gebruiken. De Zonnebloem ‘Sunsation sunflower’ bloeit van eind maart tot september en dat is uitzonderlijk lang voor een potzonnebloem. Tel daarbij op dat het een compacte, stevige plant is die helemaal happy is in pot, bak en mand en je kunt gerust stellen dat dit aanstormend talent ons terras, balkon, tuin en interieur zal veroveren. Het wordt gegarandeerd een zonnige, vrolijke zomer! 

Zonnige zomer

In tegenstelling tot andere zonnebloemen bloeit Sunsation al vanaf de lente en heeft de plant meerdere knoppen. Raakt de ene bloem uitgebloeid, dan komt de volgende knop tot bloei. En omdat elke bloem zeker een paar weken straalt, geniet je een zomer lang van de vrolijke zonnetjes ongeacht het weer! De potzonnebloem is een compacte en decoratieve plant die lekker laag blijft en stevig op zijn benen staat (in weer en wind). Dat maakt Sunsation ideaal voor potten, bakken en manden op balkon en terras.

Zonnetje in huis

Naast dat de Sunsation zonnebloem het buiten heel goed doet, kun je er ook zeker je interieur mee opfrissen en de zon hiermee in huis halen. De potzonnebloem Sunsation is met zijn heldergele bloemen en zwarte hart is ook super hip als ‘eye-catcher’ op een bijzettafel naast de bank of op je dressoir. De plant maakt er geen punt van als je hem binnen zet want ook daar zal hij even enthousiast en lang bloeien. Zet de plant op een voetstuk in de vorm van een mooi krukje of tafeltje of hang een vintage mand met daarin een paar planten aan de muur. Combineer de potzonnebloem met grassen, kruiden en bloeiende planten in een grote bak en je hebt een minituintje voor de tuintafel. Met drie of vijf zonnebloemen in een forse mand heb je een eyecatcher op het terras die de hele zomer straalt. Daar word je vrolijk van!

Topconditie

Sunsation vraagt weinig verzorging. Zet de plant op een zonnige plaats en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden (maar niet kletsnat). Voeg je eens in de twee weken wat plantenvoeding aan het water toe, dan is de plant is helemaal happy. Verwijder steeds bloemen die verwelken, want de volgende bloemknop staat al op het punt om te gaan stralen.

Cadeautip 

Zet een Sunsation in bijpassende felgekleurde pot en schrijf er jouw boodschap op! De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt.

Bron en beelden: sunsationsunflower.nl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com