Menu
Column / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Shop the look / Susanne's favorites / Valentijnsdag

Column nr.2 | Een romantische Valentijnsdag date thuis

Column nr.2 | Een romantische Valentijnsdag date thuis - © Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Lieve dames, lieve heren, lieve jij… 14 februari is het weer zover! Het verplichte nummertje of juist een mooie kans… Ik heb het over Valentijnsdag. Voordat ik nu van wal steek wat er allemaal nodig is in jouw interieur om een perfecte romantische dag of avond te creëren eerst even een persoonlijke inleiding om je aan het denken te zetten. 

Back to basic… met een romantische date thuis

Terug in de tijd: Vroeger stuurde je handgeschreven briefjes in de klas rond om te zorgen dat deze bij de juiste geheime liefde terecht zou komen. Om vervolgens teleurgesteld naar huis terug te keren want diegene was toch niet verlief op jou (au!). Jawel, ik heb aan beide kanten gestaan. Het waren op liefdesgebied niet bepaald mijn beste jaren zullen wij maar zeggen (#friendzonetroubles).

Toen ik 19 was kwam daar gelukkig definitief een einde aan. Ineens had ik een jager achter mij aan die 3 maanden in stilte heeft geknokt om mij voor zich te winnen. En met succes! Het is inmiddels  13 jaar geleden dat ik de meeste onverwachtse maar ook meest succesvolle date had met mijn inmiddels man en vader van onze dochter.

De eerste keer dat ik Valentijnsdag flink heb gevierd waren mijn toen nog vriend en ik, net 3 weken samen. Hij deed er gewoon nog een schepje bovenop om zo zeker mogelijk van zijn zaak te zijn dat ik niet meer weg ging… Hij verraste mij met een compleet verzorgde dag in Amsterdam. Wij stapten op de bus en de tram en daarna struinde wij over de top verliefd hand-in-hand door steegjes, over bruggen, door en langs winkeltjes. Om daarna een romantische rondvaart door de grachten te maken. Wat daarna kwam? Een nieuwe locatie voor de avond en een (weliswaar compleet mislukt) romantisch Valentijns diner in een bistro in het dorpje Nieuwkoop. Ik zal het restaurant maar niet bij naam noemen, maar manlief heeft er nog nachtmerries van, zoveel dat er mis ging in dit restaurant. Nuchtere ik moest er op de terugweg naar huis vooral erg om lachen! Want soms zijn de meest knullige momenten de leukste, toch? Nog veel verliefder dan wij al waren kwamen daarna de gezelligste late uurtjes van de dag en nacht. Nee, geen spectaculaire afsluiting van de dag met een vuurwerkshow op een XXL ijscoup voor twee of een strandwandeling onder de sterren (ook heel leuk!). Maar juist dat moment dat we samen weer thuis waren en de rust weer terugkeerde in mijn man’s ogen. Wij genoten van een simpele romantische late avond. Geen gestress, niet op de klok kijken, geen gehaast en mensen die onze avond verprutsen. Ja zo’n heerlijke cliché avond die voorbij vliegt met de perfecte outfit, overal kaarsjes, bloemen, muziek, films, wijn, hapjes en vooral elkaars gezelschap. Zeg maar: De klassieker onder de dates (werkt als een magneet, en is altijd leuk!).

Maar goed. Valentijnsdag. Commercieel gedoe, om romantiek ten top. Hoe dan ook het is zo’n feestdag waar ik een haat liefde verhouding mee heb. Verplichte cadeau’ of een reminder dat je jouw partner of geheime liefde toch maar eens moet verrassen. Het brengt mensen dichter bij elkaar, maar stelt ook zoveel mensen teleur…  Het kan je maken of breken, net als de liefde zelf.

Á fijn. (Ja, de hopeloze dromer en romanticus in mij dwaalt weer eens af, oeps!) Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is wij willen allemaal zo veel, het moet altijd meer. Het moet altijd beter, grootser en spectaculairder dan ooit. Terwijl back-to-basic juist zo puur en mooi kan zijn in deze tijd. Het toneel voor de perfecte Valentijnsdag date is juist misschien wel thuis.

Thuis date

Gewoon thuis. Thuis waar je zomaar eens op je best, op je mooist en vooral het meest open en puur bent. Niets te verhullen, niets te verstoppen, hooguit even schoonmaken en opruimen voordat je date komt en, hoe kan het ook anders, de kaarsjes aansteken. Je huis en de inhoudt daarvan zegt zoveel over jou; Nonchalant of zakelijk, kleurrijk of basic, fanatieke gamer of vrolijker verzamelaar, grote dierenvriend of misschien wel muzikale rocker, gouden combinatie of regelrechte afknapper. Je meer open stellen als de voordeur voor iemand open zetten en iemand verwelkomen in jouw huis kun je wat mij betreft bijna niet. Het is spannend, dat snap ik, maar kan ook juist een extra succesfactor zijn bij jouw date. Of je elkaar nu al langer kent of nog maar kort.

De perfecte date of Valentijnsdag / avond vier je thuis

De perfecte date of Valentijnsdag draait niet om spullen maar om sfeer. Wat je daarvoor verder gebruikt om sfeer te maken is slechts een hulpmiddel, want, jullie samen maken tenslotte de perfecte dag of avond. Zorg dus ook vooral dat je er zelf verzorgt uit ziet en dat jij je goed voelt, dan straal je dit ook uit! Welke woonaccessoires ik je echt kan aanbevelen om die dag/ avond nog net even naar een hoger niveau te tillen laat ik je graag wat voorbeelden van zien in de onderstaande shop-the-look.
De basis bestaat vooral uit simpele cliché sfeermakers zoals kaarsen en waxinelichtjes, fijne kussens en plaids, alles voor de borrel, muziek, vazen voor mooie verse bloemen en last-but-not-least: fris beddengoed! Want mocht je met elkaar tussen de lakens belanden dan is het laatste wat je wil een ongewassen en/of versleten dekbedovertrek (#interieurafknapper!).

Shop-the-look voor jouw Valentijnsdag date of romantische avond

Kleurtips voor het verleiden van jouw date

Rood = liefde & passie! Wil je de spannende passie echt hoog laten oplaaien dan ga je absoluut voor rood. Wil je daarin balans zoeken dan ga je voor een combi van rood (passie) en groen (kalmerend). En wil je het nog spannender maken dan kun je altijd nog gaan voor rood en zwart (zwart = duister en extra spannend).
Ook leuk: Ga je voor een vriendschappelijke Valentijn, wil je dit zo houden maar wel een leuke avond. Of wil je vooral vertrouwen, rust, balans en een goed gesprek dan ga je voor donkerblauw of voor groen, of een combinatie hiervan.
Wil je vooral lekker samen koken en eten, veel energie opwekken en als twee vrolijke stuiterballen ronddartelen dan zijn rood, oranje en geel qua combinatie het zonnetje in huis.

Beetje extra luxe en prikkels toevoegen? Dat doe je met een vleugje messing of goud. Zorg voor extra glans in metallic. Maar ook structuur in stoffen en glaswerk met een spannende ‘wanna touch’ combinatie.

Hiermee bedoel ik nu niet dat je een hele wand moet schilderen maar juist kleine kleuraccenten en de juiste combinatie werken minstens zo goed op onze psyche. Kleur is ook nog eens heel persoonlijk, en dat maakt het extra leuk om hiermee te experimenteren en zo meer van jezelf te laten zien. Fijn om te weten: Het werkt in jouw interieur maar ook bijvoorbeeld in je kleding en make-up. Dit verklaard waarom mannen de voorkeur geven aan vrouwen gekleed in rood of rode lippen.

Ik ben benieuwd wat qua stijl en kleur bij jou zou passen voor de ideale thuis date… of nog beter hoe jouw ideale date eruit zou zien…
Laat het mij weten in de comments.

Fijne ‘back-to-basic’ Valentijnsdag!
Stijlvolle groet,
Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com