Menu
Achter de schermen / Column / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Mijn werk & passie / Ondernemen / Susanne's favorites

Column | Wonen versus lifestyle & liefde – StijlvolStyling.com nieuwe stijl!

Interieur | Luxe hotel gevoel in eigen slaapkamer © Woonblog StijlvolStyling.com - Styling en beelden: Susanne - SBZ Interieur Design

Susanne waar begin je aan… Dit is wat ik letterlijk dacht toen ik mijn eerste column schreef. Ik voel al een tijdje dat ik een stukje emotionele verdieping mis in mijn blogs op bepaalde vlakken. Onderwerpen die net zo relevant voor het onderwerp wonen zijn als de materialistische kant van wonen. De afgelopen weken heb ik daarom veel nagedacht over Stijlvol Styling en de toekomst hiervan. Om te beginnen wil ik gaan starten met geregeld een persoonlijk column, een soort shoot-out over mij en mijn kijk op het brede onderwerp wonen en alles wat daarbij komt kijken. Nog nooit was het zo druk op mijn blog, meer dan 70.000 mensen per maand lezen inmiddels mijn blogs en nog eens 20.000 mensen volgen mij dagelijks op social media. En ja, de groei zit er nog steeds flink in. Jullie zorgen er met een blog bezoek samen voor dat Stijlvol Styling kan blijven voorbestaan, en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor!

Kleine kindjes worden groot

Deze blog, StijlvolStyling.com, is als een kindje voor mij waar ik erg trots op ben. Echter kleine kindjes worden groot. Sinds eind 2013 ontstond deze website als baby en inmiddels is ze volwassen. En dat groter worden betekend niet alleen wijzer worden maar soms ook vernieuwing. Subtiele en vooral positieve vernieuwing als je het mij vraagt.

Voor de oplettende vaste lezers; De afgelopen maanden zagen jullie er stiekem een nieuwe categorie bijkomen op Stijlvol Styling ‘lifestyle en wonen’. Een categorie die juist datgene belicht wat meer met gevoel te maken heeft dan met de materialistische uitvoering hiervan. Massaal doken jullie open-minded (fijn, dankjewel!) op het artikel over erotiek in een interieur. Ik dacht nog toen ik deze blog schreef, misschien een brug te ver? Maar nee! Gelukkig niet! Ook de talloze tips die ik gaf om het leuk te houden in je relatie als je gaat verhuizen of verbouwen zijn al weken trending topic. Evenals de styling video’s die ik opnam vol tips. Die video’s daar kom ik later op terug, want (scoop!), er komen dit voorjaar splinter nieuwe video’s aan! – I’ll keep you posted. – 

Hierover nadenkende heb ik de afgelopen weken nog een aantal nieuw categorieën toegevoegd aan de website welke een kant van wonen belicht die je niet vaak tegen komt. Want heb je er wel eens over nagedacht wat een fijn interieur doet voor je relatie? Wat voor invloed samen gaan wonen en kinderen krijgen op een relatie en de romantiek heeft? Dit is tenslotte ook ‘wonen’ maar vanuit een ander perspectief belicht. En nee, dat hoeft niet altijd alleen maar negatief te zijn! Het is maar wat je er zelf van maakt…

Een fijn huis, de basis van geluk?

Op het nieuws en een hele batterij aan typische vrouwen websites lees ik dagelijks de relatie problemen waar veel mensen tegenaan lopen. Vandaag las ik zelfs dat de relatie therapeut tegenwoordig zelfs een flinke wachttijd van soms maanden schijnt te hebben. Ze kunnen de vraag van stellen of gezinnen amper aan. Frustraties tussen partners, een berg aan eisen, tegenvallende romantiek en emancipatie tot aan de voordeur… Wat ik er ook van vindt doet er niet zo toe. Á fijn, ondanks dat geeft het mij wel bakken aan inspiratie om mijn professionele uitleg te geven hoe je kan zorgen dat je fijner samenwoont. Zeg: Lifestyle tips in een blog zonder daarbij de focus op het thema wonen te verliezen. De komende tijd begin ik daarom tussen de interieur, groen en tuin blogs door met een serie blogs over lifestyle versus wonen. Denk aan; De liefde versus wonen. Huishouden versus wonen. Wonen met kinderen. Ondernemen versus wonen.

En ook al ben ik geen relatie therapeut. Tijdens mijn interieuradviezen maar ook in mijn privé omgeving kom ik de meest uiteenlopende woonproblemen tussen partners tegen. Ik ben iemand die andere graag helpt en inspireert, en ja, zeker in mijn werk gaat dat soms veel verder dan een leuk kleurtje op de muur adviseren en een splinternieuw interieur alleen. De perfecte leefomgeving, of deze nu groot is of klein creëer je tenslotte samen. Wie zijn jullie? Wie ben jij? Wat willen jullie? Wat wil jij? Wat is belangrijk voor jullie? Wat is belangrijk voor jou? En vooral waar zit de overlapping en waar splitsen jullie wegen hierin. Hoe breng je twee woonvragen samen? Ik ga mij erin vastbijten en hoop zo een nieuwe kijk op wonen te creëren. Want al woon je nog zo fijn, als je niet gelukkig bent is dat nieuwe huis of interieur een stuk minder genieten dan vooraf gedacht…

Ik maak mij geen illusies, oplossen kan ik de problemen niet. Maar mensen inspireren om samen tot een oplossing te komen is misschien al een hele goede stap in de juiste richting tussen al dat negatieve nieuws door.

Heb je suggesties, vragen die ik kan behandelen of een leuk idee voor een blog? Mail mij dan gerust via de contactpagina. Input en ideeën zijn altijd welkom!

Stijlvolle groet,
Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com