Menu
DIY / Interieur inspiratie / Lente / Woontips

DIY | How to: geef je interieur een nieuwe look met deze 5 tips

Je brengt een groot deel van je leven door in je huis. Het is de plek waar je je terugtrekt én waar je met familie en vrienden het leven viert. Daarom is het onwijs belangrijk dat je happy bent met de sfeer van je interieur. Hiermee doelen we op iets wat de Denen ‘hygge’ noemen, en wat wij als ‘gezelligheid’ kennen. Door je huis gezellig te maken, wordt je huis ook echt je thuis. Met deze vijf tips, creëer jij  in een handomdraai extra gezelligheid. 

Tip 1: Laat zien wie er woont 

Welke spullen hebben een emotionele waarde voor jou? Denk aan foto’s, souvenirs of misschien wel dingen die met je hobby te maken hebben. Laat ze zien! Dit zijn de spullen waarmee je interieur eigen maakt. Behandel items die belangrijk voor jou zijn als pronkstukken en geef ze een belangrijk plekje in je huis. Een open kast is bijvoorbeeld de ideale plek voor deze items. Op die manier geef je je interieur een persoonlijke touch.

Tip 2: Kies voor het juiste licht 

Licht maakt of breekt de sfeer in huis. Elk huis heeft licht nodig. Maar de mate en warmte van het licht zijn bepalend. Hoewel te weinig licht een ruimte kil maakt, is fel licht vaak erg sfeerloos. Je moet hier dus een middenweg in vinden. Zo kun je met dimlicht werken en het licht afstemmen op de situatie. Waar koud licht ideaal is om te studeren of te werken, is het niet bevorderlijk voor de gezelligheid in huis. Probeer dus ook altijd warm licht toe te voegen. Hierin is er genoeg keuze: van warm wit licht tot aan helder warm licht. Lees meer hierover in ons vorige artikel over licht en sfeer in huis. 

Tip 3: Werk met kaarsen

Zonder kaarsen geen hygge. De Denen verbranden gemiddeld 4,3 kg kaarsen per jaar en dat is niet voor niets. We hadden het al eerder over warm licht. Dit is nu precies het licht dat ook van een kaars afkomt. Daarom zorgen ze voor sfeer, gezelligheid en warmte. Je hebt kaarsen in alle soorten en maten, waardoor je erg creatief kunt zijn. Speel met combinaties van stompkaarsen, hoge kaarsen en draaikaarsen. Durf te combineren. Zet ze op een schoteltje, in een Kandelaar of op een dienblad. 

Door-Susanne-Bolkestein-Zum Vorde-SBZ-Interieur-Design-interieuradvies-binnenhuisontwerp-interieurproject-interieurstyling-sbzinterieurdesign.nl

Tip 4: Laat de muren spreken

Met een likje verf in de juiste kleur creëer je een verschil van dag en nacht. Kies hierbij voor een warm kleurenpalet. Zo kun je denken aan donkerrood, oranje of aardetinten. Mix bijvoorbeeld verschillende bruintinten voor een ton-sur-ton effect.

Tip 5: Voeg planten toe 

Zo ongeveer alles wat je bij een bloemist kunt kopen, draagt bij aan de gezelligheid in huis. Een bosje bloemen op tafel doet het altijd goed, maar met kamerplanten boek je langdurig resultaat. Met planten geef je je interieur een echte boost. Kies je voor veel kleine planten of voor een aantal grote? 

Maak je woning gezellig!

Kortom, met een paar kleine aanpassingen maak je je huis een stuk gezelliger. Je kunt dus kiezen voor persoonlijke items, warm licht, kaarsen of planten. Of verf je de muren liever in een warme tint? Tijd om jouw plek nóg gezelliger te maken!

 

Blog in inspirerende samenwerking met Hema.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com