Menu
DIY / Groen wonen / Plant & bloem styling / Samenwerking

DIY | Potroos 2.0 in sprookjesachtige pot

DIY | De Potroos 2.0 in sprookjesachtige pot - Woonblog StijlvolStyling.com

DIY | De Potroos 2.0 in sprookjesachtige pot.
Vleugje ‘Guardians of the Galaxy’, beetje ‘Interstellar’, honderd procent fascinerend. Je potroos wordt met kunst- en plakwerk een prachtige match met de fashionable stijltrend rond sterren, planeten en kristallen. Combineer de prachtige bloemen met diepe koele of vrolijke felle zomerse kleuren voor een intens effect. En geef de roosjes een geheimzinnige draai door ze te combineren met edelsteen kleuren en iriserende veren. Zinnelijk, spannend met de glans van verbeeldingskracht – zó ken je potroos nog niet.

DIY | De Potroos 2.0 in sprookjesachtige pot - Woonblog StijlvolStyling.com

Dit heb je nodig:

● Vaas in een mooie, gedempte kleur. Je kunt ook een glazen vaas van binnen met een kleur naar keuze spuiten: parelmoer en metallic staan prachtig bij deze potroostrend.

● Bundeltje veren

● Huishoudfolie

● Lijm

● Schaar

 

Zo maak je het:

Stap 1

Wikkel huishoudfolie van de onderkant tot ongeveer driekwart van de vaas. Zo heb je een betere basis om op te pakken, want glas en keramiek zijn vaak te glad.

Stap 2

Plak de veren verticaal boven naar onderen op de vaas, waarbij je rondom beplakt door steeds de vaas een kwartslag te draaien. Hierbij smeer je steeds kleine stukjes van de vaas in met de montage lijm en plek je de veren met een kleine overlap over elkaar heen op.

Werk voor het mooiste effect met een een vaste volgorde in kleur bijvoorbeeld: paars-groen- blauw etc. Het kleureffect van de veren komt het mooist tot zijn recht als je de laag veren goed dekkend maakt. Kale plekjes kun je voorzichtig extra veertjes tussen steken. Voor de onderste laag knip ik de veren op maat totdat de hele vaas van boven naar onder beplakt is met veren.

Voordeel: door het gebruik van huishoudfolie haal je makkelijk het ‘veren jasje’ er weer af en kun je de vaas zo nog eens een andere look geven.

DIY | De Potroos 2.0 in sprookjesachtige pot - Woonblog StijlvolStyling.com

Stap 3

Giet een laagje kleikorrels onderin de vaas zodat overtollig water kan weglopen en plant de potroos in de vaas. Zo heb je al snel een ouderwetse plant in een hip jasje gestoken en tevens een eigen kunstwerk gecreëerd.

PS> In de potroos uitgebloeid dan kun in de vaas natuurlijk ook een prachtige bos bloemen zetten, even hip en stijlvol!

Blog in samenwerking met Bloemenbureau Holland – Mooiwatplantendoen.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com